Mainos

Tutkimus nimesi superiltapalan: Syö tätä ruokaa puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa ja laihdu!

Tuoreen tutkimuksen mukaan ennen nukkumaanmenoa nautittu raejuusto voi auttaa painonhallinnassa.

Yleisen uskomuksen mukaan iltapalat lihottavat, mutta tuore tutkimus on asiasta toista mieltä. British Journal of Nutrition -julkaisussa esitellyn yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan ilta-aikaan nautitulla välipalalla voi olla positiivisia vaikutuksia sekä painon, lihasten että kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta.

Nämä tulokset saadaan, kunhan lautaselle valitaan proteiinipitoista ruokaa, kuten raejuustoa.  

Jo kaksi ruokalusikallista voi riittää

Floridan yliopiston tutkijoiden mukaan raejuusto on ihanteellista iltaruokaa, sillä se sisältää hitaasti elimistöön imeytyvää kaseiini-proteiinia. Proteiini hajoaa yön aikana hitaasti aminohapoiksi, jotka näyttelevät tärkeää roolia muun muassa immuunitoiminnan säätelyn ja lihasten rakentamisen kannalta.

Näiden hyötyjen lisäksi illalla nautitun raejuuston todettiin parantavan aineenvaihduntaa ja auttavan lihaksia palautumaan paremmin rasituksesta.

Professori Michael Ormsbeen mukaan kaksi ruokalusikallista raejuustoa puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa on terveyden kannalta paras vaihtoehto.

Vaikka tässä tutkimuksessa keskityttiin ainoastaan raejuuston vaikutuksiin, myös muilla vastaavan ravintosisällön omaavilla ruoilla voidaan todennäköisesti päästä samoihin tuloksiin.

Erinomaista iltaruokaa ovat todennäköisesti myös proteiinipitoinen kreikkalainen jogurtti, vähärasvaiset juustot ja lohi. Ormsbeen mukaan hänen tiiminsä aikoo jatkaa tutkimuksia ennen nukkumaanmenoa nautittujen ruokien vaikutuksesta hyvinvointiin.

Lähde: Metro

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja