Mainos

Systembolagetin hyllyille alkoholipitoista limsaa

Ruotsin alkoholiliike Systembolaget alkaa myydä ensi vuonna alkoholilla terästettyjä virvoitusjuomia. Englannissa terävät limut ovat olleet myyntimenestys, ja nyt Systembolaget on joutunut myöntymään ruotsalaisen maahantuojien pyyntöön tuoda juomat myös Ruotsiin.

Kaiken takana ovat EU:n säännöt, joiden mukaan yhdessä jäsenmaassa myyntiin hyväksytyn tuotteen on kelvattava viranomaisille koko unionin alueella. Ruotsalaiset eivät ota alkoholilimsaa kuitenkaan vastaan täysin levollisin mielin. A-olutta vahvemman ja värikkäissä purkeissa myytävän makean juoman uskotaan kelpaavan erityisesti nuorille. -Olemme huolissamme, että juoma saattaa pahentaa nuorten juopotteluongelmaa, sanoo Systembolagetin varatoimitusjohtaja Jan Thagesson.

Systembolaget kieltäytyikin ensiksi ottamasta uutuuta valikoimiinsa, mutta maahantuojat valittivat alkoholiviranomaisille, joiden mielestä kielto rajoitti vapaata kilpailua. Myös raittiusjärjestöt pelkäävät, että alkoholipitoiset limonadit luovat kuvaa alkoholin vaarattomuudesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.