Mainos

Syntymäkirkon piirityksen päättyminen lykkääntyi jälleen

Jeesuksen Syntymäkirkkoon piiritetyt palestiinalaistaistelijat jarruttavat piirityksen päättämistä. Taistelijat vaativat takeita turvallisuudestaan.

Israel vaatii palestiinalaisia poistumaan Jeesuksen Syntymäkirkosta.

Jeesuksen Syntymäkirkkoon linnoittautuneet palestiinalaistaistelijat uhkasivat tänään kaataa piirityksen päättämisestä syntyneen sopimuksen, ellei heidän turvallisuuttaan kyetä takaamaan. Palestiinalaistaistelijoiden asettamat ehdot pakottivat osapuolet jatkamaan neuvotteluja päivällä.

Aiemmin jo kerrottiin, että israelilaiset ja palestiinalaiset olivat päässeet sopimukseen piirityksen lopettamisesta. Kirkon ympäriltä oli jo ehditty poistaa puomeja, kun piirityksen loppu näytti häämöttävän. Päivällä esteitä kuitenkin tuotiin takaisin, kun neuvotteluja jouduttiin jatkamaan.

Sopimuksen mukaan 26 palestiinalaistaistelijaa siirretään vankilaan Gazan alueelle, kun taas 13 taistelijaa jää kirkkoon odottamaan, että jokin valtio suostuu ottamaan heidät vastaan. Siviilit voivat vapaasti lähteä kirkosta.
Kirkkoon jäävät palestiinalaiset kertoivat kuitenkin haluavansa kansainväliset takeet siitä, että Euroopan unionin edustaja on kirkossa heidän kanssaan suojaamassa heitä Israelin joukoilta.

-Jollei näitä takeita anneta, me torjumme sopimuksen ja kukaan ei poistu kirkosta, yksi palestiinalaistaistelijoista sanoi.

Syntymäkirkon piiritys on jatkunut Betlehemissä jo yli viisi viikkoa.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.