"Synnytysten loppuminen Tammisaaressa on valtava pettymys"

Synnytysten loppuminen Tammisaaressa on meille suuri pettymys, sanoo Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalueen johtaja ja johtava lääkäri Marianne Gripenberg-Gahmberg.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallitus päätti äänin 9-8, että synnytykset loppuvat siellä kesäkuun alussa.

Sekä synnytysosaston henkilökunta että koko talon muu henkilökunta ottivat uutisen raskain mielin vastaan. HUS:n ilmoitusten mukaan ketään ei irtisanota, vaan työntekijöille pyritään tarjoamaan työtä jostakin muualta.

- Ensi kesän jälkeen meidän henkilöstömme on pienempi kuin mitä se on nyt. Jonkun kohdalla tämä saattaa aiheuttaa hankaluuksia, valittelee Gripenberg-Gahmberg.

- Tiukka äänestystulos osoittaa, että loppuun asti oli epäselvää se, miten tässä tulee käymään. Kyllä kieltämättä olemme pettyneitä koko tähän prosessiin, joka on ollut ehkä aavistuksen merkillinen, kommentoi Gripenberg-Gahmberg.

"Äärettömiä haasteita tiedossa"

Synnytysten loppuminen Tammisaaressa merkitsee Marianne Gripenberg-Gahmbergin mukaan äärettömiä uusia haasteita sairaalan henkilökunnalle.

- Synnytystoimintaa täytyy saada jollakin järkevällä tavalla siirtymään jonnekin. Äitiyspoliklinikkatoiminnan järjestäminen on suuri kysymysmerkki.

Aikatalulu synnytysten loppumiselle Tammisaaressa on nopea. Alle vuoden kuluttua ei sairaalassa enää synnytetä.

- Nyt surraan. Sitten kun suruaika on ohi, paneudutaan käytännön kysymyksiin.

Mahdollisesta päätöksestä valittamisesta Marianne Gripenberg-Gahmberg ei osaa vielä sanoa.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat