Synnytyksen jälkeen halvaantuneelta naiselta uskomaton toipuminen – "osoitti minulle, kuinka vahva olen"

Uusioperheen äiti on toipunut äkillisesta halvaantumisesta ja hätäleikkauksesta nopeammin kuin kukaan olisi voinut uskoa. 

Synnytyksestä ei ollut ehtinyt kulua kolmeakaan viikkoa, kun 26-vuotias tuore äiti halvaantui täysin yllättäen kesken tuiki tavallisen päivän. Halvantuminen vei naiselta niin liikunta- kuin puhekyvyn, mutta myös mahdollisuuden hoitaa vastasyntynyttä lastaan.

Onni on kuitenkin ollut naisen puolella, sillä toisin kuin moni pelkäsi, Holly Gerlach on toipunut vakavasta tilastaan yllättävän nopeasti. 

Ei kyennyt koskettamaan vastasyntynyttä lastaan

Kun Holly synnytti pienen vauvansa helmikuussa 2011, sekä tuore äiti että isä olivat asiasta enemmän kuin innoissaan. Iloa ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä vain 20 päivää synnytyksen jälkeen Holly menetti tajuntansa kesken imetyksen. Aviomies kiidätti puolisonsa sairaalaan, jossa lääkäreillä oli huonoja uutisia kerrottavanaan. 

Lääkärit kertoivat naisen kärsivän ääreishermostoa vaurioittavasta autoimmuunisairaudesta nimeltä Guillain–Barrén oireyhtymä. Vain 72 tuntia ensimmäisten oireiden ilmaantumisen jälkeen tuore äiti halvaantui täysin.

– Muistan ainoastaan sen, kuinka peloissani ja huolissani olin Caseysta, joka oli ainoastaan 20 päivän ikäinen, nainen kertoi Daily Mailille viime vuonna.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pieni tyttövauva tuotiin joka päivä äitinsä rinnalle, joka ei voinut tehdä muuta kuin maata paikallaan ja katsoa pienokaistaan.

– Oli todella rankka nähdä häntä ilman, että pystyin kunnolla koskettamaan tai edes puhumaan hänelle, nainen kertoo ajastaan halvaantuneena. 

Asiat menivät vielä huonompaan suuntaan, kun kesken verensiiirron Hollyn valtimo repesi ja hänet jouduttiin kiidättämään hätäleikkaukseen.

"Se on tehnyt minusta sen, kuka olen tänä päivänä"

Vaikka Hollyn tilanne näytti todella vakavalta, kuuden viikon kuluttua hän alkoi osoittaa toipumisen merkkejä. Toipuminen oli kuitenkin todella hidasta, sillä maattuaan useamman viikon sängyn pohjalla naisella oli vaikeuksia liikuttaa jäseniään. Kesti peräti kolme kuukautta, ennen kuin Holly kykeni liikuttamaan jalkojaan uudelleen.

Neljä kuukautta sairaalaan saapumisen jälkeen Holly pääsi kotiin perheensä luo heikosta kunnosta huolimatta. Tuen kanssa kävelevä nainen ei kuitenkaan luovuttanut, vaan halusi hoitaa lastaan omasta terveydentilastaan huolimatta. Sinnikkyys palkittiin, sillä vain kolme viikkoa kotiin pääsyn jälkeen pystyi kävelemään jo täysin ilman tukea.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Sairaalassa niin pitkään oleminen sai minut ymmärtämään, kuinka lyhyt elämä on ja kuinka onnekkaita olemme, kun pystymme tekemään haluamiamme asioita. Kun pystyin jälleen kävelemään, se toimi hyvänä muistutuksena tehdä enemmän asioita. Se osoitti minulle, kuinka vahva olen, ja se on tehnyt minusta sen, kuka olen tänä päivänä, Holly kertoo.

Nainen on kirjoittanut kokemuksistaan myös kirjan, jossa hän kertoo, ettei ainoastaan päässyt yli vakavasta lääketieteellisestä tilastaan, vaan myös palasi elämään entistä vahvempana.

Tällä hetkellä liikuntaa harrastava äiti voi todella hyvin ja nauttii elämästään täysin rinnoin. 

Lähde: MailOnline

***


Lue myös:

    Uusimmat