Synnyinkaupunkiinsa palannutta miestä odotti järkytys Yhdysvalloissa: Perintötontille oli rakennettu luvatta miljoonien arvoinen talo

Talon oli myynyt miehen nimellä esiintynyt huijari Johannesburgista Etelä-Afrikasta.

Yhdysvaltalaismedia CT Insider kertoo newyorkilaisen Daniel Kenigsbergin vaativan kahden miljoonan dollarin korvausta rakennusyhtiöltä, joka rakensi miehen isältään perimälle tontille 1,5 miljoonaa dollaria maksavan talon.

Long Islandilla New Yorkin osavaltiossa asuva Kenigsberg ei ollut itse tietoinen rakennusprojektista sen enempää kuin kaupastakaan, joka oli tehty hänen synnyinkaupungissaan Connecticutin Fairfieldissä sijaitsevasta tontista.

Asia selvisi Kenigsbergille, kun hänen ystävänsä kertoi, että tontille on alettu rakentaa. Mies ajoi saman tien 80 kilometrin matkan Long Islandista Fairfieldiin ja löysi tontiltaan 1,5 miljoonan dollarin arvoisen ja 370-neliöisen talon. Euroissa talon hinta on noin 1,4 miljoonaa euroa.

Kävi ilmi, että Daniel Kenigsberginä esiintynyt huijari oli myynyt talon vuonna 2022. Talon rakennuttanut 51 Sky Top Partners -yhtiö sanoo joutuneensa itsekin petoksen kohteeksi.

Tontti maksoi aikoinaan 5 000 euroa 

Daniel Kenigsberg kertoo saaneensa tontin isältään, joka oli ostanut sen 5 000 dollarilla vuonna 1953. Huijauksen tultua ilmi talon rakennuttanut yhtiö tarjosi Kenigsbergille tontista sata kertaa enemmän eli 500 000 dollaria. Yhdysvaltalaismedia Business Insider kertoo, että talosta oli jo ehditty jättää yksi ostotarjous. Kenigsberg ei kuitenkaan suostunut myymään tonttia, jonka hän aikoo jättää itsekin jälkipolville perintönä.

Kenigsbergin tontin naapurissa asuva Erica McCarthy sanoo CT Insiderille naapurien hämmästyneen, kun rakentaminen alkoi.

– Hän on omistanut tontin kauan, eikä sille ole ikinä rakennettu mitään. Uskon, että kaikki naapurit täällä olivat vähintäänkin ihmeissään, että hän oli myynyt tontin ja sille rakennettiin taloa, McCarthy sanoo.

Fairfieldin kaupungin rekisteristä löytyi tieto, että eteläafrikkalainen Daniel Kenigsberg oli myynyt tontin viime lokakuusssa 51 Sky Top Partners -nimiselle yhtiölle. Tontin oikeasti omistava Daniel Kenigsberg Long Islandilta on nyt haastanut yhtiön sekä lakimiehen, joka oli allekirjoittanut kauppakirjat Kenigsbergiä esittävän huijarin puolesta. Kahden miljoonan dollarin korvauksen lisäksi hän vaatii, että talo siirretään paikalta pois ja tontti palautetaan täsmälleen samaan kuntoon kuin se oli ennen rakentamista.

Lue myös:

    Uusimmat