Synkkä vuoden aloitus: Tämä vuodenvaihteen viidestä murhasta ja taposta tiedetään

Jo viisi henkirikosta on tullut esille tämän vuoden puolella – MTV:n rikostoimitus käy tapaukset läpi 14:51
Videolla toimittajat puivat julkisuuteen tulleiden henkirikosten järkyttäviäkin yksityiskohtia.

Alkuvuodesta mediassa on ollut poikkeuksellisen paljon uutisia henkirikoksista. MTV Uutisten rikostoimittajat kävivät läpi, mitä tapauksista tiedetään.

– On kyllä synkkä vuoden aloitus, rikos- ja kotimaan toimituksen päällikkö Tiia Palmén kuvaa.

Palmén katsoo, että muutamassa päivässä uusia henkirikoksia on tullut ilmi "aivan valtava määrä".

– Juuri ennen lähetystä päivittelin, että hyvä jos laskuissa pysytään. Onhan se aika järkyttävää, rikostoimittaja Eetu Ruonakoski vahvistaa.

Vantaan henkirikos – perheenäiti löytyi murhattuna

Vantaalaisnainen lähti kotoaan 29. joulukuuta kauppareissulle, mutta ei palannut kotiinsa. Kun äitiä ei kuulunut takaisin, naisen lapset hakivat apua, minkä johdosta poliisi sai kuulla asiasta

Nopeasti asiassa alettiin epäillä henkirikosta ja naisen lähipiiriin kuulunut mies otettiin kiinni.

Uudenvuodenpäivänä naisen ruumis löydettiin Vantaalta. Sittemmin mies vangittiin murhasta epäiltynä. Hän on kiistänyt teon.

Näin Vantaan murhasta epäilty piilotteli kasvojaan oikeudessa 0:56
Näin Vantaan murhasta epäilty piilotteli kasvojaan oikeudessa.

Porin tappo – 15-vuotias ammuttiin lähilaukauksella

Porissa tapahtui poikkeuksellinen henkirikos uudenvuodenaattona, kun 15-vuotiasta poikaa ammuttiin ilmeisesti vuodenvaihteen juhlinnan yhteydessä. 

24-vuotiaan miehen epäillään ampuneen poikaa yksityisasunnossa Porin Sampolassa lähietäisyydeltä. Poika kiidätettiin hoitoon, mutta tämä menehtyi vammoihinsa. 

Parikymppinen mies vangittiin taposta epäiltynä. Hänellä kerrotaan olevan rikostaustaa.

Sipoon tappo – kolmikon epäillään jättäneen toverinsa kylmäasemalle

Uudenvuodenpäivä ei ollut ehtinyt edes valjeta, kun poliisille ilmoitettiin Sipoossa sijaitsevalla kylmäasemalla maassa maanneesta miehestä. 

Paikalle rientäneet poliisi ja ensihoito totesivat nopeasti 33-vuotiaan miehen kuolleeksi ja että hän oli todennäköisesti kuollut henkirikoksen uhrina. 

Jo samana päivänä poliisi otti kiinni kolme uhrin ikätoveria kiinni teosta epäiltynä. Nämä ovat kertoneet viettäneensä uhrin kanssa aikaa ennen tämän kuolemaa. Kolmikkoa epäillään taposta. 

Kahta miestä ja naista vaadittiin perjantaina vangittavaksi käräjäoikeudessa. Miehet ovat olleet syytteessä vakavistakin rikoksista jo aiemminkin.

Riihimäen murha – poika tappoi äitinsä?

Vakava henkirikos tuli ilmi myös Riihimäellä. Vuonna 2003 syntyneen miehen uskotaan surmanneen tuntemansa naisen uudenvuodenpäivänä.

Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Viranomaiset eivät ole juurikaan kommentoineet asiaa, mutta Iltalehden tietojen mukaan kyseessä on mies, joka on tappanut äitinsä.

– Aika harvinaisenkin vaitonainen, Palmén ihmettelee poliisin valitsemaa tiedotuslinjaa.

– Tutkinnanjohtaja on päättänyt pistää liinat kiinni, Ruonakoski kuvailee.

Hyvinkään puukotus – tuttu tappoi Alepalla

Tiistaina 2. tammikuuta tapahtui veriteko Hyvinkäällä. 

Parikymppinen mies oli ilmeisesti riidan päätteeksi puukottanut tuntemaansa miestä Alepan edustalla. Uhri oli päässyt sisälle kauppaan, mutta lattialle lyyhistynyttä miestä ei saatu elvytettyä.

Pienen lapsen isän puukottanut mies pääsi karkuun, ja poliisi löysi hänet yksityisasunnosta vasta seuraavana päivänä. Miestä epäillään taposta.

Jutusta korjattu 11.1.2023 kello 16.03 Vantaan murhan kohdalta ajatusvirheenä tekstiin jäänyt "miehen lähipiiriin kuulunut" muotoon "naisen lähipiiriin kuulunut".

Lue myös:

    Uusimmat