Hätääntyneet lapset hakivat apua: Missä äiti on? Näin Vantaan mysteerimurha paljastui

Näin Vantaan murhasta epäilty piilotteli kasvojaan oikeudessa 0:56
Näin Vantaan murhasta epäilty piilotteli kasvojaan oikeudessa.

Vantaan uudenvuoden henkirikos alkoi paljastua, kun murhan uhriksi joutuneen 34-vuotiaan naisen lapset ihmettelivät, missä heidän äitinsä on.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan henkirikoksen uhriksi joutuneella naisella oli useampia pieniä lapsia. 

Nainen lähti kauppareissulle viime perjantaina, mutta hän ei palannutkaan kotiin. Seuraavana päivänä lapset olivat jo niin huolissaan äidin katoamisesta, että he hakivat apua. 

Koska tällainen katoaminen oli äidille täysin epätyypillistä, viranomaiset alkoivat epäillä henkirikosta.

Poliisi: Raaka ja julma teko

Poliisi vahvistaa MTV Uutisille, että tutkinta käynnistyi, kun uhrin lapset ihmettelivät, miksei äiti palannut kauppareissultaan. Lapset on nyttemmin toimitettu lastensuojeluviranomaisten huomaan.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Rauno Jämsä kertoo MTV Uutisille, että poliisi tutkii rikosta murhana sen raakuuden ja julmuuden vuoksi. Tarkemmin teon luonnetta hän ei kommentoi. Toistaiseksi ei ole näyttöä, että teko olisi vakaasti harkittu.

Poliisi alkoi tutkia tapausta henkirikoksena jo varhain, kun 29. joulukuuta kadonneen naisen ruumista ei ollut löytynyt. Äiti ehti olla kateissa noin kolmen päivän ajan.

Uudenvuodenpäivänä 1. tammikuuta naisen ruumis löytyi Vantaalta. Poliisi ei kerro tarkemmin, mistä vainaja löydettiin. Poliisi kuitenkin uskoo, että vainajan löytöpaikka on todennäköisesti myös henkirikoksen tekopaikka.

Epäilty kiistää teon

Teosta tänään vangittu nelikymppinen mies on kiistänyt teon. Poliisi on luonnehtinut miestä naisen lähipiiriin kuuluvaksi.

– Teon motiivia en lähde veikkaamaan, Jämsä toteaa teon syytä kysyttäessä.

Hän kertoo, että tapauksen tutkinta on täydessä vauhdissa. Tapahtumien kulku pyritään selvittämään mahdollisimman tarkkaan.

Lue myös:

    Uusimmat