Uutta tietoa Vantaan perhesurmasta: Aikuinen poika hyökkäsi vanhempiensa kimppuun yllättäen teräaseen kanssa – ulkopuolinen soitti apua

3:57
MTV Uutiset vieraili Vantaan henkirikospaikalla: Aikuista poikaa epäillään eläkkeellä olleiden vanhempien surmasta.

38-vuotiaan miehen epäillään murhanneen eläkeläisvanhempansa sunnuntaina 21. marraskuuta hänen ja vanhempiensa yhteisessä kodissa Vantaan Askistossa. Poliisi kertoo nyt MTV Uutisille, että mies surmasi äitinsä ja isänsä teräaseella.

Aluksi poliisi tutki tekoa hetken aikaa kahtena tappona, mutta rikosnimike koveni melko nopeasti murhiksi.

– Tekoa tutkitaan sen raakuuden takia murhana. Varsinaista motiivia teolle ei ole selvinnyt, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä kertoo MTV Uutisille.

Mies myöntää teon

Poliisi on kuulustellut jo useamman kerran epäiltyä. Hänet vangittiin viime viikolla todennäköisin syin kahdesta murhasta epäiltynä.

– Hän on myöntänyt teon. Näyttö alkaa olla aika hyvin kasassa.

Henkirikokset tapahtuivat eläkeläispariskunnan omakotitalossa rauhallisella alueella Vantaan Askistossa sunnuntai-iltapäivällä. Murhista epäilty aikuinen poika asui vanhempiensa luona.

Tutkinnanjohtaja ei avaa vielä tarkasti sitä, kuka soitti paikalle apua.

– Ulkopuolinen henkilö soitti hätäkeskukseen. Kumpikaan uhreista ei ehtinyt hälyttää apua. Todennäköisesti he tulivat yllätetyiksi, Tyynelä sanoo.

Karkuteillä kolmisen tuntia

Teon jälkeen epäilty pakeni paikalta autolla ja ehti olla karkuteillä kolmisen tuntia.

Poliisi pääsi epäillyn jäljille tämän ajettua autollaan ulos tieltä ja poistuneen paikalta jalkaisin metsään. Sivullinen oli nähnyt tapahtuneen ja hälyttänyt poliisin, joka auton perusteella yhdisti miehen henkirikoksiin.

Ulosajo tapahtui noin 20 kilometrin päässä tapahtumapaikalta lähellä Ruskeasannan Sortti-asemaa. Mies ajoi autolla mutkasta suoraan ja törmäsi kaiteeseen.

Ulosajopaikalta epäilty pakeni vielä jalkaisin metsään, mutta hänet saatiin melko nopeasti kiinni läheiseltä tieltä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja