Mainos

Synkkä ja lauha viikko tulossa - lämpötilat viisi astetta tavanomaista korkeampia

Sää on harmaata ja lauhaa koko viikon ajan pohjoisen tiistain pakkasia lukuun ottamatta. Lämpötilat ovat tällä viikolla noin viisi astetta tavanomaista korkeampia.

Laaja Itä-Euroopassa oleva korkeapaine määrää viime viikon tapaan Suomen säätä. Korkeapaineen länsipuolelta virtaa Suomeen lauhaa ja kosteaa ilmaa.

Tänään aurinko on vielä paistanut monin paikoin, mutta iltaa kohden pilvisyys lisääntyy. Lounaisvirtaus tuo tiistaiksi Suomeen lauhaa ilmaa ja hajanaisia sateita maan etelä- ja keskiosaan. Pohjoisessa sen sijaan voi olla huomenna pakkasta 15 astetta.

– Etelän ja pohjoisen lämpötilaero on tällä viikolla suurimmillaan tiistaina, yli 20 astetta. Keskiviikkona sää lauhtuu jo pohjoisessakin ja harmaa sää leviää sinnekin, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Keskiviikkona pohjoisen yli kulkee sateita, jotka tulevat paikoin räntänä tai lumena. Viikon aikana koko maassa tulee ajoittain tihkusateita, mutta sademäärät jäävät pieniksi.

Lämpötilat ovat etelässä ja maan keskiosassa sisämaassa enimmillään viiden asteen vaiheilla, etelä- ja länsirannikolla yli viidessä asteessa. Pohjoisessa lämpötilat ovat viikon edetessä nollan vaiheilla tai hieman plussalla.

Luvassa on siis synkkä ja harmaa viikko. Marras- ja joulukuu ovat yleensä hyvin pilvisiä kuukausia ja auringonpaiste on vähissä. Lyhyt päivänvalo ja lumeton maa lisäävät synkkyyttä.

– Jos lunta olisi maassa, valon määrä olisi nelinkertainen, kun valo jäisi poukkoilemaan lumen ja pilvien välille. Tumma maa ei heijasta samalla tavalla valoa kuin valkoinen lumi, joten synkkää on, sanoo Aleksi Jokela.

Loppuviikkoa kohden sää hieman viilenee.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa sadetutka, paikkakuntakohtaiset ennusteet sekä tie- ja merisäätiedot.

Katso ennuste viikolle sekä lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.