Sydäntäsärkevä lausunto julki – nyt puhuu NHL-kohulupauksen vuosia piinaama poika: "En kestä tätä enää"

NHL:n ylin pomo Gary Bettman ja NHLPA:n pomo Bill Daly kommentoivat muun muassa Venäjään liittyviä kysymyksiä 16:07
NHL:n ylin pomo Gary Bettman kommentoi Mitchell Millerin tapausta viikonloppuna Tampereella.

NHL-seura Boston Bruins teki viime viikolla sopimuksen Mitchell Millerin, 20, kanssa. Miller syyllistyi nuorempana pitkäaikaiseen ja jatkuvaan kiusaamiseen ja rasismiin, jonka kohteena oli hänen kehitysvammainen koulutoverinsa. Boston purki sopimuksen välittömästi jo viikonvaihteessa. Piinaavan kiusaamisen kohteeksi joutunut Isaiah Meyer-Crothers on nyt antanut sydäntäsärkevän lausunnon kokemastaan. 

Millerin sopimus sai aikaan voimakkaan vastareaktion ympäri kiekkoa seuraavaa maailmaa. Myös Bruins-kopissa pelaajat tyrmäsivät kiusaamistaustaisen pelaajan palkkaamisen.

Isaiah Meyer-Crothersin äiti Joni Meyer-Crothers kritisoi voimakkain sanoin NHL-seuran toimintaa tapauksen ympärillä. Lopulta Bruins peruutti sopimuksen suhteen. Seura vetosi "uusiin tietoihin" tapauksen ympärillä.

Millerin piinallisen kohtelun uhriksi joutunut Meyer-Crothers on nyt antanut omasta tahdostaan lausunnon tapausta koskien. Kiusattu poika toimitti viestinsä julkisuuteen rasismia ja suvaitsemattomuutta vastaan taistelevan Hockey Diversity Alliancen kautta.

– Minua on kiusattu ensimmäisestä luokasta lähtien. Koulussani ei ollut paljon mustia lapsia. Minua kutsuttiin "brownieksi" ja n-sanalla. Mitchellillä oli tapana pyytää minua istumaan hänen kanssaan bussissa, ja sitten hän ja hänen ystävänsä löivät minua päähän. Tätä tapahtui koko kouluikäni, Meyer-Crothers kertoo.

Pysäyttävä kertomus paljastaa, että kiusaaminen yltyi entisestään ylemmillä kouluasteilla.

– Kun menin yläkouluun, Mitchell sylki kasvoilleni ja kutsui minua n-sanalla. Lakkasin kertomasta asiasta, koska minua sanottiin vasikaksi ja pilkattiin. Minun piti sanoa olevani hänen n********ä istuakseni pöytäänsä. Hän heitti ruokaa naamalleni. Minua kutsuttiin n-sanalla joka päivä, Isaiah kertoo järkyttävästä kiusaamisesta.

Miller erotettiin lopulta koulusta, mutta hänen ystävänsä jatkoivat Isaiahin kiusaamista. Yläkoulussa tapahtui myös fyysistä pahoinpitelyä.

Miller lähestyi Meyer-Crothersia lokakuussa Instagramissa ja Snapchatissa. Kun jatkuvan viestittelyn jälkeen vuosia kiusatuksi joutunut Meyer-Crothers vastasi, kysyi Miller tältä, että miksi hänen vanhempansa tekevät asioita hänen puolestaan, ja että miksi hän ei voi puhua omasta puolestaan. 

– Vastasin hänelle, että en välitä mitä vanhempani sanovat. Olen tarpeeksi vanha puhumaan omasta puolestani. Hän sanoi olevansa pahoillaan, ja että anteeksipyyntöön ei liittynyt jääkiekkoa. Hän kertoi tekevänsä asioita yhteisön hyväksi ja auttavansa nuoria, ja että hän haluaa olla ystäväni. 

Tätä Meyer-Crothers ei kuitenkaan pitänyt uskottavana.

– Sanoin hänelle, että tuo on siistiä, mutta missä todisteet? En aio olla ystäväsi kaiken sen jälkeen, mitä olet tehnyt minulle, kiusattu nuorukainen kertoo lausunnossaan.

Tuntemattomat ihmiset ovat ottaneet nyt kammottavaa kiusaamista kohdanneen miehen hampaisiinsa. Hänelle lähetetään mitä törkeämpiä viestejä.

– Ihmiset kutsuvat minua "hitaaksi, jälkeenjääneeksi persläveksi" ja käyttävät n-sanaa. He sanovat, että tarvitsen apua.

Meyer-Crothers päättää koskettavan lausuntonsa alleviivaamalla, etteivät he Millerin puheista huolimatta ole "lämpimissä väleissä".

– Mitchell ei ole ystäväni. Sydämeeni sattuu se, mitä hän minulle teki. Halusin vain kertoa kaikille – kun Mitchell sanoo, että olemme ystäviä, se ei ole totta. En kestä tätä enää, Meyer-Crothers päättää. 

Voit lukea koko lausunnon täältä.

Lue myös:

    Uusimmat