NHL-seuran kohuvärväyksessä täyskäännös – kehitysvammaista piinanneen lupauksen sopimus purettu, tapauksesta uutta tietoa

NHL:n ylin pomo Gary Bettman ja NHLPA:n pomo Bill Daly kommentoivat muun muassa Venäjään liittyviä kysymyksiä 16:07
NHL:n komissaari Gary Bettman kommentoi Millerin tapausta hiljattain Suomessa.

Boston Bruinsin ympärillä kuohuu. NHL-seura teki loppuviikosta tulokassopimuksen Mitchell Millerin, 20, kanssa. Sopimus on nyt kuitenkin peruttu välittömästi. Miller on ollut otsikoissa sen jälkeen, kun hänen menneisyydestään paljastui 14-vuotiaaseen luokkatoveriin kohdistunutta kiusaamista ja pahoinpitelyä.

Bruinsin seurapomo Cam Neely kertoo nyt seuran tiedotteessa, että kolmivuotinen tulokassopimus onkin purettu välittömästi. Neely vetoaa "uusiin tietoihin" tapaukseen liittyen.

– Päätös sopimuksesta tämän nuoren miehen kanssa tehtiin sen jälkeen, kun olimme huolella harkinneet tiedossa olevia tosiasioita. Hän teki 14-vuotiaana huonon päätöksen, joka rangaistukseen. Ymmärsimme, että kyseessä oli yksittäistapaus, ja hän oli sitoutunut henkilökohtaiseen kehitykseen. Tämän perusteella tarjosimme hänelle sopimusta, Neely kertoo Bruinsin verkkosivuilla.

– Uusien tietojen perusteella uskomme, että paras päätös on peruuttaa Mitchell Millerin mahdollisuus edustaa Boston Bruinsia, seurapomo jatkaa.

Boston-kapteeni Patrice Bergeron ehti kommentoimaan Millerin palkkaamista seuran haastattelussa. Bergeronin mukaan Bruinsin rakemtama seurakulttuuri sotii Millerin käytöstä vastaan. Myös kokenut Nick Foligno suhtautui epäilevästi uutiseen.

– Meillä on paljon huolenaiheita. Tuon kaverin on vastattava niihin sekä todistettava kaikille ja itselleen, että hän on muuttunut mies, jos hän haluaa tähän pukukoppiin, Foligno sanaili. 

Nyt Bruins kuitenkin pakittaa joukkueen sisälläkin kuohuttaneen sopimuksen suhteen.

14-vuotiaana Arizona Coyotesin sittemmin varaama Miller hakkasi ja kiusasi kehitysvammaista luokkatoveriaan. Kun nyt purettu sopimus tuli julki, Miller lausui siitä Bruinsin tiedotuskanavissa.

– Kun olin kahdeksannella luokalla, käyttäydyin todella lapsellisesti ja kiusasin yhtä luokkatoveriani. Kadun syvästi tapausta ja olen pyytänyt kyseiseltä henkilöltä anteeksi. Haluan tehdä selväksi, että se mitä tein, on väärin ja hyväksymätöntä, hän sanoi.

Bruinsin Neely pahoittelee sopimuksesta aiheutunutta mielipahaa myös suoraan Millerin uhrilta, Isaiah Meyer-Crothersilta.

– Isaiahilta ja hänen perheeltään pyydän syvästi anteeksi, jos tämä sopimus sinut tuntemaan olosi näkymättömäksi. Pyydämme anteeksi aiheuttamaamme loukkaantumista ja sen vaikutuksia, Neely päättää. 

Lue myös:

    Uusimmat