NHL-seura pestasi kehitysvammaista julmasti kiusanneen kohulupauksen – pelaajilta ja sarjapomolta tyrmäävä reaktio: "Hänen tekojaan ei voi hyväksyä"

NHL:n ylin pomo Gary Bettman ja NHLPA:n pomo Bill Daly kommentoivat muun muassa Venäjään liittyviä kysymyksiä 16:07
Näin Gary Bettman kommentoi Mitchell Millerin sopimusta.

NHL-seura Boston Bruins teki loppuviikosta kyseenalaisen liikkeen, kun se teki kolmivuotisen tulokassopimuksen kohulupaus Mitchell Millerin, 20, kanssa.

Miller nousi kaksi vuotta sitten otsikoihin, kun julkisuuteen levisi tieto siitä, että Arizona Coyotesin varaama Miller kiusasi ja pahoinpiteli 14-vuotiaana kehitysvammaista luokkatoveriaan julmalla tavalla.

Tapaus nousi jälleen tapetille, kun Boston teki tulokassopimuksen Millerin kanssa. Miller aloittaa urakkansa AHL-seura Providence Bruinsin riveistä. Miller kommentoi nuoruuden julmaa temppuaan Bostonin tiedotteessa.

– Kun olin kahdeksannella luokalla, käyttäydyin todella lapsellisesti ja kiusasin yhtä luokkatoveriani. Kadun syvästi tapausta ja olen pyytänyt kyseiseltä henkilöltä anteeksi. Haluan tehdä selväksi, että se mitä tein, on väärin ja hyväksymätöntä, Miller toteaa seuran tiedotteessa.

Millerin sopimus nousi puheenaiheeksi myös Bostonin pukukopissa. Joukkueen tähtikapteeni Patrice Bergeron kertoo Bostonin GM:nä toimivan Don Sweeneyn kysyneen häneltä mielipidettä asiaan.

– Minulla oli huolenaiheeni ja kerroin hänelle mielipiteeni. En ollut samaa mieltä siitä. Rehellisesti sanoen tänne rakentamamme kulttuuri sotii tuollaista käytöstä vastaan. Hänen tekojaan ei voi hyväksyä. Emmekä seiso tuollaisen takana, Bergeron kertoo Bruinsin haastattelussa.

Koko NHL-uransa Bostonia edustanut Bergeron on toiminut seuran kapteenina vuodesta 2020-21 lähtien. Bergeron lähettää Millerin suuntaan painavan viestin.

– Pukukoppimme avainarvoja ovat mukaan ottaminen, monimuotoisuus ja kunnioitus. Odotamme tätä paitaa kantavien pelaajien käyttäytyvän kunnioittavasti, Bergeron sanoo.

– Toivottavasti hän on kasvanut ja muuttunut. Jos koppiin astelee sama 14-vuotias kaveri, häntä ei tulla hyväksymään, haluamaan ja toivottamaan tervetulleeksi tähän pukukoppiin.

Boston-hyökkääjä Nick Foligno on Bergeronin kanssa samoilla linjoilla.

– Kukaan tässä pukukopissa ei edusta tuollaista käytöstä. Ymmärrän, että hän oli tuolloin 14-vuotias, mutta tämä on meille paha pala purtavaksi. En aio valehdella – tuo uutinen oli vaikea kuulla. En usko, että kukaan oli kovinkaan iloinen, Foligno pohtii.

– Meillä on paljon huolenaiheita. Tuon kaverin on vastattava niihin sekä todistettava kaikille ja itselleen, että hän on muuttunut mies, jos hän haluaa tähän pukukoppiin.

NHL-pomo sanoi kantansa

NHL:n komissaari Gary Bettman antoi oman mielipiteensä Millerin NHL-sopimuksesta lauantaina Tampereella pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Se, mitä olen mediasta lukenut, hänen 14-vuotiaana tehdyt tekonsa ovat tuomittavia ja niitä on mahdoton hyväksyä. Meitä ei konsultoitu ennen Bostonin päätöstä, Bettman kertoo.

Bettman kertoo, ettei Miller voi pelata tällä hetkellä NHL:ssä.

– Hän ei tule NHL:ään, eikä hän ole edustuskelpoinen NHL:ssä. En voi sanoa, onko hän koskaan edustuskelpoinen NHL:ään. Jos he (Boston) haluavat jossain vaiheessa, että Miller pelaa NHL:ssä, meidän on ensin hyväksyttävä hänet. Tuolloin päätöksemme tulee perustumaan ensikäden tietoihin, joita tulemme tuolloin saamaan, Bettman painottaa.

Bettman toteaa ykskantaan, että mikään ei estänyt Bostonia tekemästä sopimusta Millerin kanssa. Seura kuitenkin ymmärtää nyt, ettei Miller välttämättä koskaan pääse NHL-kaukaloihin.

– Boston oli vapaa tekemään sopimuksen ja peluuttamaan häntä muualla. Se on toisen liigan ongelma. Kenenkään ei pidä ajatella, että hän on tai tulee koskaan olemaan NHL-kelpoinen. Ja Bruins ymmärtää sen nyt.

Lue myös:

    Uusimmat