SVT: Syyrian armeija ottanut kiinni al-Holista pois salakuljetettuja ruotsalaisnaisia – yhden isä pelkää kuolemanrangaistusta

Syksyllä al-Holin leiriltä pois salakuljetetut ruotsalaisnaiset ja -lapset ovat joutuneet Syyrian armeijan haaviin, kertoo Ruotsin valtion televisiokanava SVT.

Kiinniotettuja naisia on televisiokanavan tietojen mukaan noin 20–30. Heidät on viety Syyrian pääkaupungin Damaskuksen lähellä sijaitsevaan Adran vankilaan odottamaan tuomiota.

SVT haastatteli yhden kiinniotetun naisen isää. Hän kertoi saaneensa tyttäreltään yllättäen ääniviestin puhelimitse. Siinä tämä kertoo joutuneensa vankilaan ja kuulustelluksi.

– Odotamme nyt tuomarilta tuomiota. Meidät saatetaan karkottaa, mikä riippuu myös siitä, ottaako Ruotsi meidät vastaan. Toivomme parasta, hän kertoo ääniviestissä.

Naisen isän mukaan kiinniotettujen joukossa on kahdesta kuuteen Ruotsin kansalaista lapsineen.

Naiset saatetaan teloittaa – isä: "tämä on näytösoikeudenkäynti"

SVT:n haastattelema isä on huolissaan naisten kohtalosta. Tuomio saattaa tulla hyvinkin pian, ja pahimmassa tapauksessa se tarkoittaa hänen mukaansa, että naiset teloitetaan.

– Tämä "oikeudenkäynti" on täysin näennäinen, heidät on jo tuomittu, hän kommentoi.

Isä vaatii Ruotsin valtiolta ja maan ulkoministeriöltä toimia.

– Heidän täytyy tehdä voitavansa näiden naisten pelastamiseksi. On yleisesti tiedossa, ettei Syyria ole mikään oikeusvaltio.

Isä kertoo naisen matkanneen Syyriaan 17-vuotiaana, "vanhempiensa kauhistukseksi".

– Hän oli silloin hyvin nuori. Nyt hän katuu päätöstään. Haluan että hänet tuodaan Ruotsiin oikeudenmukaiseen oikeuskäsittelyyn, ja että hän suorittaa tuomionsa täällä.

SVT:n mukaan Ruotsin ulkoministeriö saattaa kommentoida aihetta huomenna sunnuntaina.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja