Suvi Tirkkonen pelasti kuihtuneen avioliittonsa – ja kokosi vinkit kirjaksi

Kahdeksantoista avioliittovuoden jälkeen historianopettaja Suvi Tirkkonen havahtui siihen, ettei kotona mennyt hyvin. Hän päätti pelastaa avioliittonsa ja kirjoitti samalla kokemuksistaan kirjan.

Suvi Tirkkosen kirja-prosessi sai alkunsa vuonna 2008.

– Mielessä oli tuolloin paljon ikäviä asioita, jotka piti saada kirjoitettua. Jossakin vaiheessa aloin miettiä, saisinko koottua tekstiä niin paljon, että siitä syntyisi kokonainen kirja.

Tirkkonen kirjoitti ajatuksiaan ylös kahden kesän ajan. Syntyi Himoitse, leiki ja rakasta – Avioliiton pelastustarina, joka julkaistiin viime vuonna. Kirjassaan Tirkkonen antaa vinkkejä kylmenneen parisuhteen hoitamiseen ja oppii iloitsemaan naiseudestaan.

– Palautetta tulee koko ajan sekä miehiltä että naisilta. Kirja on koskettanut eri ikäisiä aina 30-vuotiaista yli 80-vuotiaisiin. Parisuhteessa eläville se on tarjonnut ajatuksia parisuhteen ongelmien hoitamiseen, yksin eläville kirja taas on antanut oivalluksia naisena olemisesta, Tirkkonen kertoo.

Tirkkonen sanoo iloitsevansa siitä, että ihmiset ovat rohkaistuneet antamaan palautetta.

– Moni on huokaissut helpotuksesta, että joku on uskaltanut sanoa näitä asioita ääneen.

– Eräs nuorempi nainen, joka työskentelee miehisellä alalla, kertoi saavansa aina selkääntaputuksia onnistuneen projektin jälkeen. Miespuoliset kollegat hakkasivat häntä selkään ja sanoivat, että hyvä jätkä, olet yksi meistä jätkistä. Kirjan luettuaan nainen sai rohkeuden sanoa, että nyt riitti jätkittely. Vaikka hän työskenteli miesvaltaisella alalla, halusi hän silti olla oma itsensä, nainen.

Studio55.fi/Tuuli Lindgren


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja