Pitääkö uudesta ihastuksesta kertoa kumppanille? Asiantuntija vastaa

Moni parisuhteessa oleva pohtii, pitäisikö suhteen ulkopuolisista ihastuksista kertoa kumppanille. Periikö rehellisyys maan, vai onko totta, että se mitä ei tiedä, ei voi satuttaa?

Psykologi ja parisuhdekouluttaja Kari Kiianmaakin empii hieman hankalan kysymyksen kuullessaan.

– Jos asiasta kertoo, kannattaa kertoa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Se on vaikea asia kertoa, koska se pitää tehdä loukkaamatta toista, mutta olemalla rehellinen, Kiianmaa asettelee.

Luonnollisesti asiasta kertominen herättää toisessa osapuolessa epävarmuutta ja mustasukkaisuutta ja tekee tilanteesta vaikean.

– Ihastunut voi ottaa puheeksi myös oman elämäntilanteensa ja kertoa ajatuksistaan. Voi kertoa haluavansa, että asia voitaisiin ratkaista yhdessä niin, että ei tarvitsisi ajatellakaan muita suhteita.

Ajan myötä on vaikeampi vaieta

On tärkeää ymmärtää, että ihastuminen ei tarkoita sitä, että olisi valinnut väärän puolison.

Mikäli ihastus kehittyy suhteeksi, ajan myötä vaikeneminen käy yhä vaikeammaksi. Salasuhteen aiheuttama stressi kielii lopulta itse itsestään, vaikka pettäjä ei tietoisesti haluaisikaan asiasta kertoa.

Kun kuulee oman kumppaninsa ihastuneen toiseen, voi olla vaikea suhtautua asiaa hyvin ja asiallisesti. Kiianmaan mukaan paljon riippuu myös siitä, kuinka asiasta kerrotaan.

– Kannattaa pyrkiä kuuntelemaan, mitä toinen haluaa sanoa, eikä alkaa vahtia ja rajoittaa toista.

– Omista tunteistaan voi kertoa, myös ikävistä sellaisista. Se, että kertoo avoimesti tuntevansa epävarmuutta ja pelkoa, on parempi kuin se, että reagoi vihaamalla ja vahtimalla toista.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat