Mainos

Suuri suomalainen autofirma liemessä: Palkanmaksussa sössitty, pörssilistautuminen seis – ja päälle 10 miljoonan korvausvaade

Nopeasti kasvanut autoliikeketju Kamux joutuu keskeyttämään pörssilistautumisensa ja vastaamaan 10 miljoonan euron korvausvaatimukseen.

– Kamux Oyj:n hallitus on päättänyt keskeyttää 20. toukokuuta 2016 julkistetun listautumisannin. Hallitus on myös päättänyt peruuttaa Kamuxin osakkeiden listaamisen Nasdaq Helsinki Oy:n (”Helsingin pörssi”) pörssilistalle ja on toimittanut Helsingin pörssille listalleottohakemuksen peruuttamisilmoituksen, tiedotteessa todetaan.

Kamuxin hallitus päätti keskeyttää listautumisannin, koska annin aikana ilmeni, että yhtiön tiettyjen palkanluontoisten maksujen osalta ennakonpidätykset ja sosiaalikulut ovat jääneet usean vuoden ajalta joidenkin henkilöiden osalta suorittamatta.

Kauppalehden tietojen mukaan Kamuxin entinen työntekijä paljasti, että osa palkasta on maksettu polttoaineena. Näistä polttoaineista ei ole Kauppalehden mukaan maksettu ennakonpidätyksiä ja sosiaalimaksuja.

Yhtiö katsoo, konsultoituaan myös listautumisen pääjärjestäjää, että sijoittajien näkökulmasta on parasta keskeyttää listautumisprosessi.

– Yhtiölle on tärkeää toimia läpinäkyvästi ja vastuullisesti, tiedotteessa todetaan.

Saatuaan asian tietoonsa Yhtiön hallitus käynnisti välittömästi ulkopuolisen konsultin toteuttaman selvityksen. Alustavan, tätä tiedotetta edeltävän viikonlopun aikana tehdyn selvityksen mukaan tällaisten maksamattomien suoritusten kokonaismäärä mukaan lukien korot ja muut veroseuraamukset olisivat suuruudeltaan noin 60 000 euroa.

Selvityksen pohjalta Kamux on ollut välittömästi yhteydessä veroviranomaisiin asian edelleen selvittämiseksi sekä verojen ja työnantajamaksujen suorittamiseksi asianmukaisesti.

– Voimme toimia vain vastuullisesti, hoitaa asiat kuntoon ja siten mahdollistaa yhtiön listautuminen tulevaisuudessa. Tämän vuoksi päätimme keskeyttää listautumisannin. Tilanne on äärimmäisen valitettava, varsinkin kun kiinnostus sijoittajien keskuudessa yhtiötä kohtaan on ollut vahvaa, hallituksen puheenjohtaja Matti Virtanen kommentoi.

Lisäksi Yhtiö on saanut alustavan korvausvaatimuksen yhdeltä entiseltä osakkeenomistajalta liittyen kauppahintaan, jolla KMX Holding Oy (nykyinen Kamux Oyj) osti kyseisen osakkeenomistajan osakkeet keväällä 2015 sovittuun hintaan. Korvausvaatimuksen suuruus on noin 10 miljoonaa euroa.

Yhtiö pitää sekä vaatimuksen perusteita että vaadittua korvauksen määrää perusteettomana ja tulee vastaamaan korvausvaatimukseen tämän mukaisesti. Korvausvaatimuksella ei ollut vaikutusta päätökseen listautumisen peruuttamisesta.

Yleisö- ja henkilöstöannissa osakkeista maksettu merkintähinta maksetaan takaisin merkitsijöille listautumisannin ehtojen mukaisesti. Palautettaville varoille ei makseta korkoa.

Kamux on vuonna 2003 toimintansa aloittanut käytettyjen autojen sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin erikoistunut autoliikeketju. Kamuxilla on tällä hetkellä 34 autoliikettä Suomessa, yhdeksän Ruotsissa, ja se avasi ensimmäisen autoliikkeensä Saksassa joulukuussa 2015.

Lähde: Kamux


---

Toimittaja testasi: Kuinka uskomattoman vähän aikaa kuumassa autossa selviää

3:52

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.