Suttaantuuko mascara luomillesi? Tässä yllättävä syy

Rasvoittuvat luomet voivat sutata mascaran. Hyvä pohjustustuote onkin helleihon tärkein meikki.

Auringonpaiste saa ihon helposti kiiltelemään. Hyvin tehtyä meikkiä ei tarvitse päivän aikana korjailla. Ihotyypin mukaiset tuotteet ja hyvä pohjustus ovat kesäpäivää viettävän tärkeimmät ehostustuotteet.

Aloita meikin tekeminen levittämällä iholle esimerkiksi kiiltoa ehkäisevää pohjustustuotetta. Pohjustustuote levitetään kosteusvoiteen päälle ja erityisen huolellisesti kasvojen t-alueelle, eli nenään ja otsaan. Mikäli haluat kasvoillesi kimmeltävän hohdon, valitse pohjustustuote, joka sisältää valoa heijastavia pigmenttejä. Heleyttävän pohjustusvoiteen voi halutessaan sekoittaa myös meikkivoiteeseen.

Kevyesti päivettyneet kasvot eivät välttämättä kaipaa muuta meikkiä, mutta mikäli haluat lisätä meikkivoidetta ja luomiväriä, valitse helteeseen sopivat tuotteet. Silmämeikki tulee pohjustaa erityisen huolellisesti, sillä luomet rasvoittuvat helposti. Jos maskara suttaantuu päivän aikana luomillesi ja silmien alle, syynä on todennäköisesti luomen rasvaisuus, johon ripsiväri liukenee. Siksi luomet kannattaa pohjustaa ja puuteroida, vaikka et käyttäisikään muuta silmämeikkiä maskaran lisäksi.

Rasvoittuvalle iholle sopii hyvin mattapintainen meikkivoide, joka kiinnitetään iholle puuterilla. Kesälomalla meikin puhdistaminen käy kätevästi puhdistusliinojen avulla. Puhdistusliinat käyvät hyvin vaikkapa rentoihin mökkiolosuhteisiin.

Lue myös:


AVA, Maarit Rasi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat