Surullinen kirppislöytö kerännyt jo neljä miljoonaa katsojaa: "Miksi he eivät pitäneet sitä?"

Mistä tunnistaa nurkkaan unohtuneen arvoesineen rihkamasta? 11:17
KATSO MYÖS: Huutokauppias paljastaa: Näin tunnistat arvoesineet rihkamasta!

Vivi järkyttyi löydettyään kierrätyskaupasta "ihmisen koko elämän".

Kirpputorilta voi usein bongata päättyneitä harrastuksia tai muuta elämässä turhaksi jäänyttä. Vivi Armacost kuitenkin järkyttyi löydettyään kierrätyskaupasta miehen "koko elämän", kertoo Newsweek

Kirpputorilla myytiin Malcolm Brachmanin elämää pelinä

Chicagossa vanhaa tavaraa myyviä liikkeitä kierrellyt Armacost, 23, törmäsi myynnissä olleeseen Monopoly-peliin, joka oli rakennettu vastaamaan Malcolm Brachman -nimisen miehen elämää.

Tavallisesti Monopoly-pelissä esimerkiksi ostetaan katuja ja rakennetaan hotelleja, mutta Brachman-pelissä laudalta löytyi erilaisia saavutuksia ja muita tärkeitä hetkiä, läheisten paikkojen ja ihmisten nimiä sekä kauniita kuvituksia. Lauta oli lasitettu ja selvästi käsin tehty. Siitä löytyi myös vuosiluku joulukuulta 1986.

– Kirppistely on kivaa, kunnes löydät käsintehdyn lahjan, jossa on kyseessä ihmisen koko elämä, Armacost kuvaili TikTokissa

Newsweekille hän kertoi löydön olleen häkellyttävä.

– Se tuntui sydämelliseltä lahjalta, jonka saaja varmasti haluaisi pitää ikuisesti. Siinä kirjaimellisesti kuvailtiin Malcolmin elämän tärkeimmät tapahtumat, ja siellä sitä myytiin 15 dollarilla, Armacost kuvaa. 

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Sekä bisnesmies, ydinfyysikko että haka bridge-korttipelissä

Brachman-Monopoly ei jättänyt Armacostia rauhaan. Hän päätti googlata miehen.

Brachmanin elämäntarina on vaikuttava. The New York Timesin muistokirjoituksen mukaan Malcolm Brachman kuoli 2005. Hän oli lehden mukaan sekä bisnesmies, ydinfyysikko että bridge-korttipelin suuri ystävä. Hänellä oli tohtorintutkinto Harvardista. 

Koska Brachman oli syntynyt 1926, pelilauta vaikuttaa olleen hänen 60-vuotislahjansa. Varakas teksasilaismies oli kuollessaan 78-vuotias. Hänellä on myös useita lapsia. 

Jostain syystä lahjapelilauta kuitenkin on poistunut perhepiiristä. Kenties syy on se, että Brachmanin kuolemasta on jo lähes 20 vuotta. 

"Surullisinta on mennä kirppikselle ja nähdä ihmisten vauva-, hää- ja lomakuvia..."

Armacostin löytö on kerännyt yli neljä miljoonaa katselukertaa TiKTokissa.

– Olisipa tällaisille [esineille] joku museo, kommenteissa toivotaan.

– Olen niin surullinen, miksi he eivät pitäneet sitä? toinen kommentoija voivottelee.

Brachman-peli ei toki ole ainoa muistoesine, joka on päätynyt myyntiin. 

– Surullisinta on mennä kirppikselle ja nähdä ihmisten vauva-, hää- ja lomakuvia ja muita kuvia edelleen kehyksissä tai leikekirjassa, TikTokissa huomautetaan.

– Itse löysin kokonaisen kokoelman personoituja kirjoja, jotka joku mies kirjoitti kaikista perheenjäsenistään, ja he lahjoittivat ne [pois]. Halusin itkeä, toinen kommentoija paljastaa. 

– Olen töissä kierrätyskaupassa, ja minua surettaa meille päätyvien avaamattomien lahjojen määrä. Varsinkin vuosipäivälahjojen, kolmas kommentoija sanoo.

Perhe löytyi, mutta missä on peli?

Vivin mukaan Brachmanin sukua asuu edelleen Chicagossa, ja kenties siksi peli oli päätynyt sinne. Hän lupasi yrittää etsiä miehen perheen ja onnistuikin siinä, mutta valitettavasti pelilauta oli jo myyty eteenpäin. Käänne ei ymmärrettävästi tyydyttänyt somekansaa.

– Mikset ostanut sitä, videon kommenteissa ihmetellään.

– Yritit siis löytää perheen ostamatta pelilautaa? Hah, toinen kommentoija nauraa.

– Se, ettet ostanut peliä, pilasi koko tarinan. Se oli vain 15 taalaa, etkö uskonut, että joku ostaisi sitä sinulta, jos tarinasta tulee viraalihitti? kommenteissa ihmetellään.

Vivi anoikin laudan ostanutta olemaan yhteydessä. Toistaiseksi tarinalle ei ole jatkoa.

Katso myös: Kirppistaulun takaa löytyi yllätys – Irene sai 150-vuotiaan perheaarteen kotiin 

Kirppistaulun takaa löytyi yllätys – Irene sai 150-vuotiaan perheaarteen kotiin 1:41
Pohjois-Carolinassa sijaitsevalta kirpputorilta tehtiin melkoinen löytö.

Lue myös:

    Uusimmat