Jess osti kirppiskorun kahdella eurolla – olikin 3000 euron arvoinen

Mistä tunnistaa nurkkaan unohtuneen arvoesineen rihkamasta? 11:17
KATSO MYÖS: Näin tunnistat arvoesineet kodin rihkamasta. Huutokauppias kertoo, mitä tarkkailla.

Jess Smithin huomio kiinnittyi kierrätyskaupassa värikkääseen koruun, joka olikin huomattavasti arvokkaampi kuin hintalappu antoi ymmärtää.

Jess Smith käytti kierrätysmyymälässä 1,85 euroa kaulakoruun, jonka todellinen arvo oli hieman erilainen. 23-vuotias osti kahden dollarin korun, koska se kiinnitti hänen huomionsa neonväreillä ja näyttävyydellä.

– Näin todella oudon kaulakorun, siinä oli jättimäinen, läpinäkyvä riipus. Ja kun sanon "jättimäinen", tarkoitan, että se oli iso, viisi kertaa viisi senttiä tai seitsemän kertaa seitsemän senttiä, Smith kuvaili Insiderille.

Koru olikin Aaronel deRoy Gruberin käsialaa 

Toinenkin asiakas oli kiinnostunut korusta ja mainitsi uskovansa, että se on vanha. Smith tutki korun pintaa ja löysi siitä sekä epäselvän signeerauksen että vuosiluvun, joka vaikutti olevan 1973. 

– Koru maksoi kaksi dollaria, joten ajattelin, että voin yhtä hyvin ostaa sen. Se oli aika siisti, käytän sitä, Smith kuvaa ajatuksiaan. 

Kotona Smith kuitenkin päätti tutkia ostostaan Googlen kuvahaun kautta. Seurasi todellinen yllätys: vaikutti siltä, että koru olisi oli taitelija Aaronel deRoy Gruberin käsialaa. Veistostaiteilija Gruber on tunnettu juuri pleksilasisista 3D-tuotoksistaan.

Jess Smith kertoo löydöstään. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Smith päätti ottaa yhteyttä taiteilijan nimeä kantavaan säätiöön Instagramissa. 12 tunnissa hän sai soittopyynnön säätiön johtaja Brittany Reillylta.

– Hän sanoi ihan ensimmäiseksi "minun ei edes tarvitse nähdä sitä. Tiedän, että se on aito Gruber-kaulakoru", Smith kuvailee.

Koru on näytteillä säätiön museossa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Arvo jopa 3 000 euroa

Gruber valmisti paljon koruja, mutta kaikissa on erilainen väritys ja muoto. Reillyn mukaan korun voisi todennäköisesti myydä 2 500–3 000 euron hintaan. 

Koru on Smithin ja hän saa päättää, mitä tekee sillä. Toistaiseksi koru on lainattu vuoden ajaksi säätiön taidegalleriaan. 

Smith ei kertomansa mukaan halua myydä koruaan ainakaan lähitulevaisuudessa.

Katso myös: John löysi säkkikaupalla rahaa appiukon kellarista – rikastumisen tiellä oleellinen este

Mies siivosi satavuotiasta kellaria, löysikin yllättäen miljoona-aarteen 1:08
Mies siivosi satavuotiasta kellaria, kun löysikin yllättäen miljoona-aarteen.

Lue myös:

    Uusimmat