Mainos

Tiesitkö? Näin sinun tulisi oikeasti toimia Monopolyn “ilmainen pysäköinti” -ruudussa

Aikuisten illanistujaisten kestosuosikki Monopoly herättää pelaajissaan usein voimakkaita tunteita varsinkin silloin, jos kiistaa tulee pelin säännöistä. Epäselvyyttä voi toisinaan aiheuttaa jopa pelilaudan kulmassa sijaitseva ”ilmainen pysäköinti” -ruutu.

Yhden pelaajien keksimän oman säännön mukaan ”ilmainen pysäköinti” -ruutuun pääseminen tarkoittaa keskelle lautaa kerättyjen sakkojen ja muiden maksujen saamista. 

Sääntöjen mukaan "ilmainen pysäköinti” -ruutu on kuitenkin vain vapaa ruutu. Jos pelaaja pysähtyy kyseiseen ruutuun, pelin sääntöjen mukaan mitään ei tapahdu.

Monopolyn suomenkieliset säännöt sanovat ”ilmainen pysäköinti” -ruudusta näin:

Tähän ruutuun päätymiseen ei liity rangaistusta. Voit myös tehdä kauppatapahtumia tavalliseen tapaan (kerätä vuokraa, rakentaa omistamillesi tonteille ja niin edelleen).

Pelin valmistanut Hasbro havaitsi tekemässään asiakastutkimuksessa, että kolmasosa pelaajista keksi omia sääntöjään pelin pelaamiseen. Samassa tutkimuksessa selvisi myös, että suurin osa pelaajista ei ole koskaan lukenut pelin sääntöjä kokonaisuudessaan.

Hasbro julkaisi pelistä lopulta erikoispainoksen, jossa pelin sääntöjä on muutettu vastaamaan suosituimpia itse keksittyjä sääntöjä.

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.