Supo: Uhka-arvio al-Holin naisista ei ole muuttunut – Pekka Haaviston kommentista voi saada toisen kuvan

Näin Pekka Haavisto kommentoi uhka-arviota al-Holin naisista 0:58
Näin Pekka Haavisto kommentoi uhka-arviota al-Holin naisista.

Suojelupoliisin mukaan al-Holin leirillä olleet Isis-naiset ja Syyrian ja Irakin konfliktialueelta Suomeen palanneet muodostavat yhä turvallisuusuhkan Suomelle muun muassa konfliktialueella muodostuneiden yhteyksien ja verkostojen vuoksi. Supo ei ole muuttanut näiltä osin turvallisuusuhka-arviotaan.

Al-Holin asiat nousivat esille MTV:n vaalitentissä viime keskiviikkona. Presidenttiehdokas Pekka Haaviston vastauksesta saattoi saada harhaanjohtavan kuvan viranomaisten näkemyksistä. Haaviston mukaan viranomaisten johtopäätös olisi, etteivät al-Holin naiset ole uhka Suomen turvallisuudelle. Keitä viranomaisia Haavisto tarkoitti?

Totta on, ettei keskusrikospoliisi ole aloittanut al-Holin leiriltä palanneisiin Isis-naisiin liittyen yhtään esitutkintaa epäillyistä terrorismirikoksista. Uhka-arvion al-Holin naisista tekee kuitenkin Suojelupoliisi, ei KRP.

Supo arvio jo vuonna 2019, että Suomeen palanneet naiset tulevat todennäköisesti jatkamaan terroristista toimintaansa ja myös heidän lapsensa voivat olla uhka Suomen turvallisuudelle.

– Suojelupoliisin arvio ei ole muuttunut. Syyrian ja Irakin konfliktialueelta palanneet muodostavat mielestämme yhä uhkan muun muassa konfliktialueella muodostuneiden yhteyksien ja verkostojen vuoksi, Supo kirjoitti maanantaina vastauksessaan MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat