Superpesiksessä yllätyksiä: Seinäjoki kepitti Sotkamon, Joensuu Vimpelin

Pesäpallon pääsarjan kärkijoukkueet Sotkamo ja Vimpeli kompuroivat tiistaina yhteistuumin.

Seinäjoelle vieraillut Sotkamon Jymy poistui paikallisen JymyJussien kotikentältä 0-2-tappio niskassaan. Ensimmäinen jakso meni isännille 1-0, kun Markku Hylkilä kotiutti Ville-Pekka Jokisen viimeisessä vuoroparissa. Toisella jaksolla Tero Viinamäki ja jokeritykki Jukka-Pekka Vainionpää löivät tarvittavat juoksut ja Seinäjoki voitti 2-1.

Vimpelin Veto kärsi Joensuun Mailan käsittelyssä Superpesiksen kauden toisen kotitappionsa lukemin 0-2 (1-6, 5-6).

– Tuntui, ettemme olleet avausjaksolla edes kentällä. Kaverille pomppikin paremmin kuin meille, kiteytti Vedon pelinjohtaja Jussi Järvinen.

JoMa hyydytti vimpeliläiset avausjaksolla neljään kotiutuspaikkaan. JoMan jokeri Sami Joukainen takoi kolmessa sisävuorossa yhteensä neljä juoksua.

Vieraat eivät lannistuneet edes Vedon toisen jakson neljän juoksun avauksesta, kun kaksi juoksuista kaiken lisäksi syntyi joensuulaisten harhaheitolla. Vieraiden kirin aloitti pajatson (1+3) ajolähdöstä kopparien välistä painuneella lyönnillä tyhjentänyt jokerikotiuttaja Juha Niemi. Voittokotiutus oli Lauri Kivisen käsialaa.

Kitee kesytti hyvinkääläiset

Kiteen Pallo esitti isännän otteita Rantakentällään lyödessään Hyvinkään Tahkon 2-0 (3-1, 2-0).

Avausjakso ratkesi toisen vuoroparin tasoittavalla, kun KiPan Mika Laukkanen kuittasi vieraiden johtojuoksun ja Jussi Hurskainen sivalsi etutilanteesta kunnarin ja tavallisen juoksun.

Jukka Latvalan ja Laukkasen kotiutukset toisella jaksolla riittivät takaamaan KiPalle täyden pistepotin helposti, kun Tahko ei saanut aikaiseksi ensimmäistäkään kotiutusyritystä.

Lue myös:

    Uusimmat