Suosittu autotoimittaja haukkuu 16-vuotiasta tyttöä idiootiksi: "Hän on tappanut auto-ohjelmat"

4:08
Sokea lääkäri ajoi huiman kierroksen Top Gear -ohjelman testiradalla manuaalivaihteisella Toyota GT86:lla.

Brittiläinen autotoimittaja ja tv-persoona pitää 16-vuotiasta ilmastoaktivistia isona syypäänä sille, mikseivät autot tai auto-ohjelmat enää kiinnosta nuoria.

Aikoinaan maailman suosituinta auto-ohjelmaa Top Gearia luotsannut Jeremy Clarkson, 59, kutsuu ilmastoaktivisti Greta Thunbergia, 16, idiootiksi The Sun -sanomalehden haastattelussa.

Rääväsuisesta esiintymisestään sekä hyvän maun rajoja koettelevista – ja toisinaan ylittävistä – lausunnoistaan tunnettu Clarkson pitää ruotsalaista Thunbergia syypäänä sille, mikseivät nuoret ole enää kiinnostuneita autoista.

Siis siitäkin huolimatta, että nuorten kiinnostus autoja kohtaan on ollut laskussa jo vuosia.

– Yksikään tuntemani alle 25-vuotias ei ole vähääkään kiinnostunut autoista – Greta Thunberg on tappanut auto-ohjelmat, Clarkson tykittää.

– Lapsille opetetaan koulussa, jo ennen kuin he osaavat sanoa "äiti" tai "isä", että autot ovat pahoja, ja se on heidän päässään.

– Kuinka monella lapsella on nykyisin enää autojulisteita huoneensa seinällä?

16-vuotiaan ilmastoaktivistin syyttäminen "auto-ohjelmien tappamisesta" kuulostaa erikoiselta myös sitä vasten, että Clarkson hankki itse itselleen potkut Top Gearista kiskaisemalla ohjelman tuottajaa turpaan keväällä 2015.

Juontajakollegat Richard Hammond ja James May pakkasivat hekin kimpsunsa ja kampsunsa, ja kolmikko siirtyi Amazonin palkkalistoille puuhaamaan The Grand Tour -autoshow'ta.

Kärkkäistä Thunberg-kommenteistaan huolimatta Clarkson uskoo ilmastonmuutoksen olevan todellinen ongelma.

– Ainoastaan täysi typerys ei muuttaisi mieltään kohdatessaan kiistattomia todisteita. Kysymys kuitenkin kuuluu, että mitä asialle voi tehdä?

– Hän [Thunberg] on idiootti. Se, että hän sanoo meidän kaikkien kuolevan, ei ratkaise mitään, britti tykittää.

Lähteet: The Sun, BBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja