Mainos

Suonenjoen junaturman tutkimuksiin tauko

Suonenjoen junaturman syyn selvittämistä jatkettiin tänään, mutta mitään ratkaisevaa ei ilmennyt. Johtava tutkija Kari Alppivuori kertoi, että tutkintalautakunta pitää tutkimuksissaan ilmeisesti viikon tauon.

Tutkijat kuulivat tänään kahta onnettomuuden silminnäkijää. Alppivuori ei paljastanut, keitä ja mistä haastatellut ihmiset ovat. Hänen mukaansa tarpeen tullen kuullaan vielä muitakin silminnäkijöitä.

Seuraavaksi tutkijat ryhtyvät tutkimaan turmaradan turvalaitteita. Alppivuoren mukaan työ voi viedä viikkoja, eikä sitä saada käyntiin ilmeisesti ensi viikolla. Turmajunien kuljettajat ovat kertoneet tutkijoille, että he ajoivat vihreän valon palaessa radalla. Alppivuoren mukaan rata oli turvattu tavarajunalle.

InterCity-juna ja tavarajuna törmäsivät toisiinsa Suonenjoella keskiviikkoaamuna hieman ennen kello kuutta. Kuusivaunuinen henkilöjuna oli matkalla Iisalmesta Helsinkiin ja tavarajuna Kouvolasta Ouluun. Henkilöjunassa olleista matkustajista 14 loukkaantui turmassa, suurin osa lievästi. Kummankin junan vaunut selvisivät rytäkästä vähin vahingoin. Veturit sen sijaan joutuvat isoihin remontteihin.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.