Mainos

Suominen: Lipposen EU-politiikka saamatonta

Kokoomuksen Ilkka Suominen arvostelee kovin sanoin Paavo Lipposen ajamaa EU-politiikkaa. Hän ei myöskään pidä Martin Saarikangasta varteenotettavana haastajana kokoomuksen puheenjohtajakilpaan.

Kokoomuksen europarlamentaarikko Ilkka Suominen arvostelee jyrkästi nykyisen eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen ajamaa EU-politiikkaa. Suominen arvioi lauantaina TV-Nyttin viikonloppuhaastattelussa, ettei Lipponen saanut pääministeriaikanaan mitään merkittävää aikaan EU:ssa.

-Suomi ei saanut elintarvikevirastoa eikä ketään suomalaista nimitetty uusille pääjohtajan paikoille. Suomi oli Lipposen kaudella hyvin sisällä EU-politiikassa, mutta mitään edistystä ei tapahtunut, Suominen sanoi.

Suomisen mielestä nykyisen pääministerin Matti Vanhasen on syytä antaa johtaa politiikkaansa, ja taaksepäin vilkuilu pitäisi lopettaa.

EU-parlamentin suurimman ryhmän varapuheenjohtajana toimiva Suominen ei myöskään usko Lipposen mahdollisuuksiin korkeisiin EU-virkoihin. -Niin kauan kuin maltillisella oikeistolla on enemmistö parlamentissa ja neuvostossa, ei ole luottamista siihen, että sosiaalidemokraatti saisi merkittävän tehtävän, Suominen arvioi.
Suomisen käsitykset Lipposesta näyttävät muuttuneen vuosien mittaan. Nizzan huippukokouksen jälkeen vuonna 2000 hän jakoi vuolaasti kiitosta Lipposelle ja nosti tämän eurooppalaiseen valtiomiessarjaan. Suomisen mielestä oli tuolloin "ihan oikein", että Lipposella on Suomen ulko- ja europolitiikan johtajan nuija kädessään.

"Saarikangas ei varteenotettava haastaja"

Entinen kokoomusjohtaja ei pidä myöskään kokoomuksen puheenjohtajakilpaan lähtöä harkitsevaa vuorineuvos-kansanedustaja Martin Saarikangasta uskottavana haastajana Ville Itälälle. -Tarvitaan nuoria voimia, ei mitään eläkeiässä olevia veteraaneja, hän sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.