Mainos

Suomi 2015 turistin silmin: Opas viileään kesään

Sää on aihe joka jaksaa puhuttaa suomalaisia, mutta täällä vieraileville turisteille viileys on mukavaa vaihtelua.

Kesä on ollut harvinaisen kylmä ja kolea. Vettä on tullut paljon, eikä hellepäiviä ole kertynyt kovinkaan montaa. Monet manailevatkin kolean sään pilaavan kesän, mutta turistien mielestä kylmilläkin keleillä on puolensa.

Varsinkin lämpimämmistä maista kotoisin olevat turistit ilmoittivat pitävänsä viileämmästä kelistä, vaikkakin sade heitäkin hieman harmitti. Toisaalta sateestakin löydettiin hyviä puolia. Suomen luonto on kauniimmillaan vihreydessä kukkien kukkiessa ja ilma ihanan raikasta.

Muutamien turistien mielestä kelit voisivat kyllä olla paremmatkin. Varsinkin muutamien amerikkalaisturistien mielestä kelit ovat olleet varsin kehnoja. He kuitenkin myönsivät tienneensä mihin lähtevät, eikä sää siis tullut aivan yllätyksenä.

Kaiken kaikkiaan useimmat turistit pitivät Suomen ilmastoa varsin miellyttävänä, eivätkä kylmyys ja sateet siis olleet haitanneet lomailua.

Kolealla säällä hyvä nostattaa sykettä

Israelista kotoisin oleva pariskunta oli viettänyt kuukauden pyöräillen Suomessa. Dorit ja Amnon kertovatkin, että näkivät kuukauden aikana paljon muutoksia kelissä. Aurinkopäivät olivat varsin mukavia, mutta erityisesti hieman pilvisemmät päivät, jolloin ei ollut satanut, olivat parin mieleen.

He olivat pyöräilleet Helsingistä länsirannikkoa ylöspäin ja takaisin. Kotimaassa odottaa paahtava 40 asteen helle, mikä sopii pariskunnalle kuukauden Suomi visiitin jälkeen oikein hyvin.

– Pidämme kyllä kylmästä ilmastosta, varsinkin pyöräilyn kannalta se on mukavampaa, he kertovat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.