Mainos

Suomi palautti suhteet Bosnian suurlähettilääseen

Suomi seurasi jälleen Saksan esimerkkiä ja ilmoitti tänään päästävänsä Bosnia-Hertsegovinan suurlähettilään pannasta. Ulkoasiainministeriö ilmoitti, että Suomi palauttaa normaalit yhteydet Izet Serdareviciin sekä Bosnia-Hertsegovinan muihin edustustopäälliköihin. Serdarevicin varsinainen sijoituspaikka on Tukholma, mutta hän hoitaa myös maansa suhteita Suomeen.

Suhteet suurlähettiläisiin normalisoidaan, koska Bosnia-Hertsegovinan presidenttineuvosto pääsi perjantaina sopuun uusien suurlähettiläspaikkojen jaosta. Bosnian YK-lähettilään paikka menee muslimien edustajalle, Washingtonissa toimiva uusi suurlähettiläs edustaa serbejä ja kroaatti hoitaa Bosnia-Hertsegovinan ja Japanin välisiä suhteita.

Useat länsimaat jäädyttivät suhteensa Bosnia-Hertsegovinan suurlähettiläisiin viime viikolla. Euroopan unionin puheenjohtajamaa Luxemburg kehotti kaikkia unionin jäsenmaita pidättymään yhteydenpidosta suurlähettiläisiin, jotta Bosnia-Hertsegovina valitsisi uudet, yhtä ja samaa hallitusta edustavat diplomaatit. Lähes kaikki Bosnia-Hertsegovinaa parhaillaan edustavat suurlähettiläät ovat vain Bosnian muslimijohdon nimittämiä.

Saksa ja Italia normalisoivat suhteet suurlähettiläisiin lauantaina ja Ranska teki saman jo perjantaina. Suomen lisäksi Britannia lämmitti välinsä maassa työskentelevään suurlähettilääseen maanantaina.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.