Suomi niitti menestystä Pohjoismaiden neuvoston palkintogaalassa – Suomeen kolme palkintoa

Suomi keräsi kaikkiaan kolme palkintoa Pohjoismaiden neuvoston viidestä palkinnosta. Suomalaiset palkittiin musiikin, kirjallisuuden sekä lasten- ja nuortenkirjallisuuden kategorioissa.

Musiikkipalkinnon sai Sampo Haapamäki teoksellaan Konsertto neljäsosasävelaskelpianolle ja kamariorkesterille. Kirjallisuuspalkinto puolestaan myönnettiin Monika Fagerholmille romaanillaan Vem dödade bambi?

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden palkinnon pokkasivat ruotsalaiskirjailija Jens Mattsson ja suomenruotsalainen kuvittaja Jenny Lucander kuvakirjalla Vi är lajon!

Kukin palkinto on suuruudeltaan noin 47 000 euroa. Pohjoismaiden neuvoston vuotuiset palkinnot jaettiin tänään etäyhteyksin Islannin pääkaupungissa Reykjavikissa. 

Suomen ulkopuolelle menivät tänä vuonna elokuvapalkinto ja ympäristöpalkinto. Elokuvapalkinnon pokkasi Dag Johan Haugerudin ohjaama ja käsikirjoittama norjalaiselokuva Barn, joka kuvaa lasten ja aikuisten suhdetta lapsen kuoleman kautta.

Palkintoehdokkaana Suomella oli kuudella Jussi-patsaalla palkittu Jukka-Pekka Valkeapään ohjaama Koirat eivät käytä housuja.

Ympäristöpalkinto puolestaan myönnettiin färsaarelaiselle Jens-Kjeld Jensenille tutkimus- ja tiedotustyöstään, joka liittyy Färsaarten luonnon monimuotoisuuden kehitykseen.

Palkintojen tarkoituksena on tehdä tunnetuksi Pohjoismaiden kulttuuriyhteistyötä ja lisätä kiinnostusta Pohjoismaiden kulttuurintuotannon eri osa-alueisiin. Ympäristöpalkinto myönnetään tunnustuksena merkittävästä panostuksesta Pohjoismaiden kestävään kehitykseen. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja