Suomi meni sekaisin Conan O'Brienin vierailusta 10 vuotta sitten – tapasi presidentin ja joulupukin

Kevennys: Conan O'Brienin vierailu huipentui Tarja Halosen tapaamiseen 1:49

Talk show -isäntä Conan O’Brien saapui Suomeen helmikuussa vuonna 2006 tekemään ohjelmaansa ja tapaamaan kaksoisolentoaan presidentti Tarja Halosta.

Vuonna 2006 helmikuun 11. päivä Helsinki-Vantaan lentokentällä kävi kova kuhina, kun innokkaat fanit odottivat erityistä vierasta Amerikasta saapuvaksi Suomeen.

Joukko oli kokoontunut lentoasemalle odottamaan talk show -isäntä Conan O’Brienia, joka vietti Suomessa muutaman päivän kuvaten materiaalia myöhäisilloissa nähtyyn Late Night with Conan O’Brien -keskusteluohjelmaansa.

Kun tähti astui näkyville puhkesi tuhatpäinen joukko valtavaan huutoon ja suosionosoituksiin ja lauloi O'Brienin nimeä.

Vierailu oli ajankohtainen, sillä juuri ennen O'Brienin vierailua, Suomessa äänestettiin seuraavasta presidentistä. O’Brienin ohjelmassa nähtiin vaalien aikaan koko joukko pilailukampanjoita Tarja Halosen puolesta. Halonen voitti vaaleissa lopulta vastassa olleeen Sauli Niinistön.

O’Brienin kiinnostus Halosta kohtaan kumpusi kaksikon yhdennäköisyydestä. 

– Olemme laajentaneet myöhäisillan ohjelmassa uudelle osa-alueelle, jossa vaikutamme toisen maan politiikkaan, juontaja vitsaili New York Timesille.

Presidenttikampanjan lisäksi O’Brien ilmaisi viehtymystään Suomeen maistamalla Lapin Kulta -olutta ja soittamalla Nokian legendaarista Nokia tune -soittoääntä ohjelmassaan. Juontajan suussa Suomi vääntyikin nopeasti Conelandiaksi.

Conanin ja Suomen erityinen suhde lähti liikkeelle, kun hän aloitti ohjelmassaan erityisen osion, jossa hän loukkasi kaikkia mahdollisia maita. Tarkoituksena oli herättää yleisöä lähettämään palautetta ja selvittää, missä kaikkialla ohjelmaa katsottiin.

Yllätyksekseen Conan sai vyöryn kirjeitä Suomesta. Osassa kirjeistä suomalaiset loukkasivat itse kotimaataan niin, ettei O'Brienin tarvinnut edes tehdä sitä itse.

Astuessaan Helsinki-Vantaan -lentokentältä ulos, O’Brien saattoi huomata lakanat, joissa luki englanniksi: Tarja on presidenttimme, mutta Conan on kuninkaamme ja Conan presidentiksi.

Vierailullaan O’Brien pääsi tapaamaan kaksoisolentoaan, presidentti Tarja Halosta.

Ohjelmaan päätyneessä klipissä presidentti kiitti juontajatähteä, jonka ohjelman myötä nyt useampi amerikkalainen tietää, missä piskuinen Suomi sijaitsee.

O'Brienin ja Halosen tapaaminen on nähtävissä videon loppuosassa.

Muutaman päivän vierailunsa aikana O’Brien ehti myös vierailemaan Telvis-gaalassa, jossa hän jakoi parhaan naisesiintyjän palkinnon. Palkinnon pokkasi tuolloin Krisse Salminen.

Hän ehätti myös vierailemaan Lapissa. Lapissa hän luonnollisesti tapasi Joulupukin.

Samalla hän pääsi tutustumaan shamanismiin ja puhumaan kuin porot.

Suomalaiset villinnyt juontaja vieraili myös eri ohjelmissa. Arto Nyberg juhlisti vierailun kymmenenvuotispäivää twiittaamalla kuvan kirjan aukeamasta, johon O’Brien oli kirjoittanut omistustekstin.

– Kiitos Arto, kun sain vierailla ohjelmassasi, ja kyllä, sinun tukkasi on parempi kuin minun. Ystäväsi, Conan O’Brien, lukee sivulla.

Yläkulmassa on päivämäärä 12.2.2006.

Viiden päivän vierailusta tehtiin oma Suomi-jakso.

Jaksossa näkyy, kuinka juontajasensaatio jalkautuu suomalaisten joukkoon, käy tutustumassa avantouimareihin, vierailee faninsa kotona ja tutustuu suomalaisuuteen sen kaikissa muodoissa.

Katso Suomi-jakso alta.


Lue myös:

    Uusimmat