Mainos

Suomi jatkaa Afganistanissa 100 rauhanturvaajalla

Rauhanturvajoukkojen lisäksi Suomi jatkaa Afganistanin tukemista noin 10 miljoonalla eurolla vuodessa.

Suomi osallistuu vastakin Nato-johtoiseen Isaf-rauhanturvaoperaatioon Afganistanissa noin 100 rauhanturvaajan ja siviiliasiantuntijan voimin. Suomi jatkaa myös Afganistanin tukemista noin 10 miljoonalla eurolla vuodessa.

Nämä linjaukset tehtiin tänään tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kokouksessa.

Afganistanissa Suomen tavoitteena on keskittää osallistuminen tulevaisuudessa yhteen ns. PRT-jälleenrakennusryhmään. Lisäksi Suomi varautuu antamaan kymmenen siviiliasiantuntijaa valmisteilla olevaan EU:n operaatioon, jonka tavoitteena on Afganistanin poliisin ja rikosoikeusjärjestelmän tukeminen.

Kokouksessa käsiteltiin myös Suomen ja Yhdysvaltojen puolustusministeriöiden välillä neuvoteltua puolustusteollista yhteistyötä koskevaa periaatejulistusta. Kokoustiedotteen mukaan periaatejulistus sisältää pyrkimyksen aiempaa lähempään puolustusteolliseen yhteistyöhön. Se myös luo aiempaa paremmat perusteet puolustusministeriöiden välisille yhteistyökeskusteluille.

Periaatejulistus helpottaa puolustustarvikkeiden hankintoja Yhdysvalloista sekä edistää kotimaisen puolustusteollisuuden kilpailu- ja yhteistyömahdollisuuksia Yhdysvalloissa.

Julistus perustuu vuonna 1991 maiden välillä solmittuun sopimukseen puolustusmateriaalihankinnoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.