Mainos

Suomi irti eurosta! Brittiasiantuntijan pika-apu eurokriisiin

Ennen syvänä vellovaa eurokriisiä suomalaiset ovat mieltäneet itsensä EU:n ja euroalueen mallioppilaiksi. Nyt kaikki on toisin.

Arvostetun talouslehden The Wall Street Journalin MarketWatch-sivustolla julkaistavassa blogissa tutkimusyhtiö Strategy Economicsin johtaja Matthew Lynn kirjoittaa, että Suomen päätös jättää euroalue pistäisi lopulta pisteen koko kriisille.

Brittiasiantuntijan mielestä ratkaisu on siinä, että yksi maa päättää irtaantua euroalueesta. Hänen mielestään Suomi on todennäköisin vaihtoehto. Näin siksi, että Suomi on taloudeltaan vahva, mutta pieni maa.

Suomen sisäpoliittisesta tilanteesta Lynn toteaa lisäksi, että perussuomalaisten vahva eurovastaisuus on saanut suomalaisilta selvän tuen viime vaaleissa.

Espanja katkaisee Suomi-kamelin selän?

Lynn arvioi, että Suomen irtautuminen euroalueesta tapahtuisi sen jälkeen, kun Espanjan tilanne muuttuu paniikiksi ja Espanjaa surkeammat lainaehdot saava Italia uhkaa luopua eurosta.

Hän toteaa, että Suomen Espanjalta vaatimat vakuudet saattavat jäädä toteutumatta, minkä seurauksena maa päättää lähteä eurosta.

Itämeren-alueen tuntemustaan Lynn osoittaa vertaamalla Suomea ja Viroa. Neuvostoliiton romahdettua luotiin rupla-alue, josta Viro irtaantui. Brittiasiantuntija onkin sitä mieltä, että samaan tapaan kuin Viron tuolloinen päätös, myöskään pienen Suomen lähtö ei uhkaisi EU:n tulevaisuutta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.