Mainos

Soini: Suomi uppoaa Titanicin mukana

– Kyllä kansa tietää!

Niin möyrysi perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini esittäessään tänään eduskunnan täysistunnossa välikysymyksen hallituksen linjasta euroalueen talouskriisissä. Soini totesi hallituksen olevan kertomansa mukaan valmis uusiin miljardien eurojen vastuisiin - tietämättä edes miten suuria tukia Espanja lopulta tarvitsee.

– On aivan selvää, että Espanjan tukeminen ei jää tähän. Nythän se vasta alkaa.

Kokoomuksen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen vastasi kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenvuorossa Soinille, että puhuessamme Espanjan pankkien pääomittamisesta puhumme samalla myös suomalaisten tulevaisuudesta - suomalaisten työpaikkojen, säästöjen, eläkkeiden ja hyvinvointivaltion kohtalosta.

– EU olemme me. Olemme kärsineet sen epäonnistumisista, mutta ennen kaikkea hyötyneet vuosien varrella sen lukuisista onnistumisista.

Soinin mukaan Eurosta ei ole ollut Suomelle kiistatonta etua. Soini uskoo makrotalouden konsulttitoimisto GnS Economicsin arviota, jonka mukaan Suomen vienti olisi 15 % korkeammalla tasolla, jos Suomella olisi oma valuutta.

Talousvaliokunnan puheenjohtaja, toisen oppositiopuolueen puheenvuoron pitänyt Mauri Pekkarinen totesi, että vastuu talouskriisin hoidosta kuuluu pankeille ja sijoittajille, ei veronmaksajille.

– Uudet tukipaketit eivät ole auttaneet.

Soini vertasi puheenvuorossaan Suomea uppoavaan laivaan:

– Jos Titanic on uppoamassa, mitä moraalista siinä on, että upotaan mukana? Narut irti!

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (SDP) toivoi hallituksen vastauksessaan kuulevansa tänään eduskunnassa käytävässä keskustelussa vakavia ja tarkkaan punnittuja puheenvuoroja.

– Huulta heittämällä tauti ei nimittäin parane.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.