Suomi hankkii israelilaisia ohjusjärjestelmiä – hankinnan kokonaisarvo yli 200 miljoonaa

Puolustusvoimat ostaa panssarintorjuntaohjuksia ja rannikko-ohjuksia.

Suomi hankkii yli 200 miljoonalla eurolla israelilaisia ohjusjärjestelmiä ja muita tarvikkeita. Puolustusministeriö kertoo valtuuttaneensa Puolustusvoimat tekemään hankinnan, jonka arvonlisäveroton kokonaisarvo on 223,6 miljoonaa euroa.

Suomi hankkii israelilaisen Rafael Advanced Defense Systemsin valmistamia Spike SR-, LR- ja ER2-ohjusjärjestelmiä. SR ja LR2 ovat Maavoimien käyttöön tulevia panssarintorjuntaohjuksia, joista SR on lyhyen kantaman ja LR pitkän kantaman ohjus. Niiden hankkiminen on Maavoimien kriittisiin lisähankintoihin sisältyvä panssarintorjunnan suorituskyvyn täydennyshankinta. SR on Suomelle uusi hankinta.

ER2 puolestaan on Merivoimien käyttöön tuleva rannikkojoukoille soveltuva ohjusjärjestelmä, jota voidaan käyttää aluksia vastaan.

Hankinta sisältää ohjusten ohella muun muassa ampumalaitteita, huoltovälineitä ja koulutusta. Järjestelmien kantolaitteet hankitaan erillisellä hankinnalla Suomesta.

Hankinta toteutettiin kokonaisuudessaan Naton logistiikka- ja hankintaviraston (NSPA) Land Combat Missiles -kumppanuusohjelman kautta, ministeriö kertoo tiedotteessaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja