Suomen tähtipelaaja menetti tajuntansa kesken ottelun – jatkoi pelaamista kuin päiväunilta heränneenä: ”Hölmö kun olen”

Jamar Wilson siirtyy Joensuun Katajaan:"Nyt on aika aloittaa uusi vaihe elämässä" 2:07
Joensuun Katajan riveihin siirtyvä Susijengin pelintekijä Jamar Wilson on valmis kantamaan isoa roolia Serbiaa vastaan.

Uhrautuvasti puolustava ja erinomaista kautta Teneriffalla pelaava Sasu Salin uskoo Suomen yllätysmahdollisuuksiin Serbiaa vastaan.

Mäkelänrinteen uintikeskuksen käytävällä hymyilee maailmanmestari.

– Ainakin Basket.fin tiedotteen mukaan, Sasu Salin nauraa.

Suomen tähtipelaajiin lukeutuvan Salinin seurajoukkue Canarias todella voitti Kansainvälisen koripalloliiton järjestämän Intercontintental Cupin, jota markkinoidaan seurajoukkueiden MM-turnauksena.

– Ehkä se ei ihan sitä ole, mutta oli se hienoa voittaa, Salin tuumaa parin viikon takaisesta saavutuksesta.

Finaalissa suomalaistakamiehen teneriffalaisjoukkue kukisti italialaisen Virtus Bolognan, joka on Euroopan terävintä kärkeä tällä hetkellä. Muuten taso oli turnauksessa Salinin mukaan kirjavampaa.

Vintti pimeäksi

28-vuotias Salin pelaa Espanjan ACB-liigan neljäntenä olevassa Canariasissa kenties elämänsä parasta kauttaan.

Espanjan sarjassa 9,6 ja Mestarien liigassa 11,1 pistettä keskimäärin ottelua kohden pussittanut Salin on tosin kokenut parketilla myös kovia. Uhrautuvasta pelityylistään tunnettu malmilainen pyörtyi kesken Mestarien liigan ottelun aiemmin helmikuussa.

– Mä lähdin puolustamaan ja kaveri osui tuohon rintaan. Olkapää tai kyynärpää tuli aika kovaa siihen. Odotin hyökkääjän virhettä. Siinä vain lähti ilmat pihalle, Salin kertaa.

Isku palleaan sai Salinin vintin pimenemään hetkeksi.

– Mulla on mennyt aikaisemminkin kerran taju siitä. Ehkä osasin vähän arvata, että se saattaa mennä. Rupesin nojailemaan siinä polviini. Viiden sekunnin päästä heräsin uudestaan.

Salin kertoo nähneensä unia ja heränneensä hyvällä fiiliksellä parketin pinnalta.

– En muista, mistä näin unta, mutta oli tosi jees fiilis. Sen mä muistan.

Tärskystä huolimatta Salin jatkoi pelaamista ottelun loppuun asti virkoamisensa jälkeen. Miten ihmeessä pelaamista voi jatkaa tajunsa menettämisen jälkeen?

– En mä tiedä, hölmö kun olen. Mä sanoin, että mä olen ihan kunnossa, Salin hymyilee.

Canarias kärsi ottelussa lopulta kirpaisevan tappion jatkoajalla.

Maailman parhaita joukkueita

Salin on jälleen yksi Suomen avainpelaajista, kun Susijengi isännöi koripallon huippumaata Serbiaa EM-karsintojen avauksessaan Espoossa.

Vaikka Serbia ei saa jalkeille aivan kärkiryhmäänsä, se on ottelussa edellisten EM-kisojen hopeajoukkueena ylivoimainen ennakkosuosikki.

– Onhan se vaikea vastustaja. Euroopan ja maailman parhaita jengejä. Ne saa silti otettua siitä pelaajarepertuaaristaan niin hyvän jengin, että ei se helppoa tule olemaan, Salin myöntää.

Suomelta puuttuu ykköspelintekijä Petteri Koponen. Serbia antaa tässä mielessä tasoitusta, sillä taiturimainen tähtitakamies Milos Teodosic ei viimeisten tietojen mukaan pelaa Susijengiä vastaan.

– Me pelataan kotona ja on karsintojen ensimmäinen peli. Kyllä mä luulen, että meillä on mahdollisuudet yllättää, Salin uskoo.

Suomi kohtaa Serbian koripallon EM-karsintojen avausottelussaan tänään Espoossa kello 19 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat