Mainos

Suomen Sodat -multimediahankkeesta esimakua Internetissä

Osia uudesta valmisteilla olevasta Suomen Sodat 1939-45-multimediahankkeesta on nähtävillä Internetissä. Internetissä voi katsella jatkosodasta kertovan 12 minuutin lineaarisen esityksen, joka on valmistettu Sotamuseon jatkosodan erikoisnäyttelyyn.

Sotiemme historiaa käsittelevästä multimediasta on jo valmiina merkittävä osa. Verrattuna muihin jatkosotaa käsitteleviin vastaaviin hankkeisiin Suomen Sodat ei keskity yksittäiseen taisteluun, vaan siitä tulee ensimmäinen monikerroksinen, elämyksellinen esitys koko jatkosodasta, sanoo projektin puuhamies Leo Skogström.

Multimediaprojektin sisällöntuotantoon osallistuva kirjoittajakunta on Skogströmin mukaan nimekästä ja edustaa parasta asiantuntemusta. Myös Digitaalisen median instituutin panos hankkeessa on hänen mukaansa merkittävä.

Teoksen tukijoina ovat maamme talouselämä ja yksityiset rahastot sekä puolustusvoimat. Sen toimitusneuvoston puheenjohtaja on pääjohtaja Jukka Viinanen.

-Hankkeella on oma selkeä roolinsa Suomen sotahistorian tunnetuksi tekemisessä sotaa käymättömille sukupolville. Teosta tehdessämme olemme käsitelleet hankkimaamme tietoa läpinäkyvästi yhdessä venäläisen tutkijatahonkanssa. Näin pystymme täsmentämään omaa kuvaamme sotatapahtumista ja vastapuolen suunnitelmista, Skogström tähdentää.

Hän arvelee, että valmistuvalta teokselta voidaan odottaa paljon opetuskäytössä uusille Internetsukupolville. Hankkeen päämääränä on kertoa suomalaisille, miten maamme joutui sotaan, mitä sodissamme tapahtui ja kuinka onnistuimme säilyttämään itsenäisyytemme.

Multimediateos Suomen Sodat 1939-45 valmistuu kokonaisuudessaan ensi vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.