Suomen rikkaimpiin miehiin lukeutuva Niklas Herlin hakattiin sairaalakuntoon

Upporikkaan Kone-yrityksen perijäsukuun kuuluva ja Uuden Suomen kustantaja Niklas Herlin joutui keskiviikkoiltana törkeän ryöstön uhriksi.

46-vuotias Herlin kertoo tapauksesta Uuden Suomen sivuillaan pitämässä blogissaan. Herlinin kimppuun hyökkäsi kaksi nuorta Romanian romania, jotka hakkasivat ja ryöstivät miehen Helsingin ydinkeskustassa olevan taidemuseo Kiasman takana.

Herlin kertoo, kuinka 16- ja 20-vuotiaat nuoret miehet tulivat pummimaan häneltä tupakkaa, mutta hänellä ei ollut sitä miehille antaa.

– Ensimmäinen potku tuli takaapäin polveen. Kaaduin oikealle ja toinenkin polvi sekä kyynärpää saivat vammoja. Toinen potku tuli voimalla olkapäähän, kun nousin polvilleni. Kierähdin selälleni ja sanoin englanniksi, että senkun viette mitä viette; en tällaisen takia välittäisi kuolla, Herlin kirjottaa blogissaan.

Kaksikko nappasi Herlinin lompakon, jossa oli vain 140 dollaria. Varkaat eivät vieneet miehen luottokortteja eikä kännykkää. Ryöstön jälkeen kaksikko jatkoi matkaansa Rautatieaseman suuntaan, josta poliisi nappasi kaksikon saman tien.

Törkeän pahoinpitelyn seurauksena Herliniltä murtui polvilumpio ja jalka on nyt kipsattuna. Poliisi on vanginnut tekijät, joita epäillään myös neljästä vanhuksiin kohdistuneesta ryöstöstä.

Niklas Herlin on yksi Suomen varakkaimpia ihmisiä. Miehen omaisuus on arvioiden mukaan jopa satoja miljoonia euroja.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat