Mainos

Suomen Kuvalehti jakoi kaksi journalistipalkintoa

Suomen Kuvalehti on jakanut vuoden 2003 journalistipalkintonsa poikkeuksellisesti kahdelle toimittajalle eli Pekka Ervastille ja Maila-Katriina Tuomiselle.

Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon vuodelle 2003 ovat saaneet Ilta-Sanomien toimittaja Pekka Ervasti ja Aamulehden toimittaja Maila-Katriina Tuominen. Tunnustus jaettiin tällä kertaa poikkeukselliseen tapaan kahdelle henkilölle. Ervastin ja Tuomisen palkinnot ovat suuruudeltaan 5 000 euroa.

- Olemme halunneet korostaa tänä vuonna journalismin kahta eri lajia, jotka molemmat ovat korvaamattomia sananvapauteen perustuvassa oikeusvaltiossa. Journalismi tarvitsee poikkitietäjiä ja poikkitaitajia, joita molemmat palkitut ovat, lehti sanoo palkintoperusteissaan.

Pekka Ervasti palkitaan vahvasta journalistisesta suorituksesta ja poikkeuksellisen monipuolisesta politiikan toimittajan työstä. Kuvalehden mukaan Ervastin ylivoimainen journalistinen teko vuonna 2003 oli hellittämätön tutkimustyö Irak-vuodon selvittämiseksi.

Maila-Katriina Tuominen puolestaan palkitaan näkemyksellisestä kulttuuritoimittajan työstä sekä siitä, että hän on avannut uuden oven journalismissa maahanmuuttajien itse kirjoittamilla sivuilla. Maahanmuuttajille tarjottu oma palstatila on Kuvalehden mielestä erinomainen tapa kotouttaa vieraan kulttuurin edustajia suomalaiseen yhteiskuntaan.

Suomen Kuvalehden palkinto myönnetään "vaikuttavasta journalistisesta toiminnasta tai merkittävästä kansallisia tai yhteiskunnallisia kysymyksiä käsittelevistä kirjoituksista tai ohjelmista". Palkinto jaettiin nyt 29. kerran.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.