Suomen koronatilanteen suotuisa kehitys pysähtyi – on todellinen uhka, että tauti ryöpsähtää uudelleen

0:30
Video: Tällaisia väärennettyjä koronatestitodistuksia on jäänyt rajavartijoiden haaviin.

Viikkoja jatkunut uusien koronavirustapausten väheneminen pysähtyi viime viikolla. Lisäksi perhepiirin ulkopuolisten sosiaalisten kontaktien osuus tartunnanlähteenä on merkittävä, sanovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja sosiaali- ja terveysministeriö (STM) tiedotteessa.

Paikallisia tartuntaryppäitä on tullut esille eri puolilla maata muun muassa vapun yksityisten kokoontumisten seurauksena.

–  Riski epidemian uudelleen kiihtymisestä erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa on todellinen, tiedotteessa todetaan.

Valtakunnallisesti tällä hetkellä todettujen tartuntojen määrä vastaa viime lokakuun tilannetta.

Viime viikolla tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin noin 1  500 uutta koronatapausta, mikä on yli 100 tapausta enemmän kuin edellisellä viikolla.

THL:n ja STM:n mukaan ihmiset ovat hakeutuneet koronatesteihin kiitettävästi. Viime viikolla testejä tehtiin yli 130  000, kun niitä edellisviikolla tehtiin noin 116  000.

Rokotukset edenneet työikäisiin

Koko maassa 70 vuotta täyttäneistä liki 90 prosenttia on saanut yhden koronarokoteannoksen ja kaikista yli 16-vuotiaista 35 prosenttia. Rokotuksissa on jo pääosin edetty riskiryhmistä työikäisiin. Arvioiden mukaan kaikki halukkaat 16 vuotta täyttäneet ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen heinäkuun loppuun mennessä.

Covid-19-potilaiden aiheuttama sairaalahoidon kuormitus oli suurimmillaan maaliskuun lopulla ennen pääsiäistä. Tästä sairaalahoidon yhteenlaskettu potilasmäärä on vähentynyt yli 60 prosenttia.

Viime viikolla erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon osastoilla hoidettavien potilaiden määrä väheni edellisviikosta, mutta tehohoidon potilasmäärä on pysynyt suurin piirtein samana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja