Suomen kokkileijonat seitsemänneksi olympialaisissa – "sijoitus ylitti tavoitteemme"

Suomen kokkimaajoukkue ylsi seitsemännelle sijalle Saksassa järjestetyissä Kokkien olympialaisissa. Palkintopöydän putsasi naapurimaamme Ruotsi.

– Sijoitus ylitti tavoitteemme, joka oli päästä kymmenen parhaan joukkoon, iloitsee Suomen kokkimaajoukkueen toimitusjohtaja Nile Höglund.

Hänen mukaansa sijoitus on paras, mikä Suomella on koskaan ollut.

Kirkkaimmat mitalit menivät olympialaisissa tänä vuonna naapurimaa Ruotsiin. Ruotsi sai kultaakansallisten joukkueiden sarjassa, nuorten kokkien kilpailussa ja vielä kahdessa pienemmässä muonittajien sarjassa.

– Onnittelemme Ruotsia ansaitusta voitosta. Erämaa, "Into the Wild" oli teemana heidän suurenmoisen kauniissa ja harkituissa annoksissaan, Nile sanoo.

Suomen joukkue tarjoili tuomareille lämpimällä ruoalla alkuruoaksi kampasimpukoita ja kuningasrapua. Pääruokana maisteltiin possunniskaa ja muun muassa ankanmaksalla maustettua ja kantarelleilla koristettua veripalttua. Jälkiruoassa maistuivat mesimarja ja lakat.

Norja sai hopeaa ja Saksa pronssia. Suomen edellä olivat myös Kanada, Sveitsi ja USA. Kilpailussa oli mukana 35 joukkuetta.

Suomen Kokkimaajoukkue ry on Suomen kansallinen joukkue joka ainoana joukkueena saa edustaa Suomea kansainvälisissä kokkikilpailuissa. Kokkileijonien tärkeänä tehtävänä on toimia koko ruokamaa Suomen suurlähettiläinä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja