Suomen Jääkiekkoliitolta tiukka vaatimus: Venäjä ja Valko-Venäjä ulos kevään MM-kisoista – "Suljetaan täysimääräisesti"

Suomen Jääkiekkoliiton mukaan Venäjän ja Valko-Venäjän osallistuminen kevään MM-kisoihin Tampereella ja Helsingissä ei ole mahdollista.

Suomen Jääkiekkoliitto kertoo aloittaneensa keskustelun Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n ja muiden keskeisten jääkiekkomaiden kanssa Ukrainan sotatilanteen ja siitä seuraavien toimenpiteiden arvioimiseksi.

– Kävimme viikonloppuna aktiivisesti näitä keskusteluita ja pidimme myös kokouksen Kansainvälisen Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Luc Tardiffin kanssa. Olemme kertoneet Suomen Jääkiekkoliiton edellyttävän, että Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan täysimääräisesti kansainvälisen jääkiekkotoiminnan ulkopuolelle ja ettemme aio pelata näiden maiden maajoukkueita vastaan, puheenjohtaja Harri Nummela kertoo tiedotteessa.

– Totesimme myös, ettei ole mahdollista, että Venäjä ja Valko-Venäjä osallistuisivat toukokuussa Tampereella ja Helsingissä pelattaviin miesten MM-kisoihin, Nummela jatkaa.

Jääkiekkoliiton mukaan Suomi selvittää nyt yhdessä muiden Euroopan maiden kanssa, miten EHT-ottelut järjestetään toistaiseksi ilman Venäjää.

Jääkiekkoliitto päätti jo aiemmin, että maajoukkueen mestaruusviirit ja jäädytettyjen pelinumeroiden kanssa kattoon nostetut leijonapaidat poistetaan Hartwall Arenasta.

Hallin omistaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluvat Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg yhtiönsä Arena Eventsin kautta.

Lue myös:

    Uusimmat