Oho! Tämäkö muka on Euroopan ahkerin kansa?

Laatu korvaa määrän myös työn teossa. Arvaatko sinä, mikä on Euroopan ahkerin kansa?

Suomen ihmeestä kirjan kirjoittanut André Chaker ihailee suomalaisten tapaa tehdä työtä. Työteliäät suomalaiset eivät kuitenkaan ole tutkitusti OECD-maiden ahkerin kansakunta. Chaker kertoo, että tilastojen valossa eniten uurastava kansa löytyy yllättävästä paikasta.

– Kreikasta! Kreikkalaiset tekevät keskimäärin noin 2 100 tuntia työtä vuodessa henkeä kohti, Chaker paljastaa.

Työtunnit eivät kuitenkaan korreloi tuottavuuden kanssa, sillä kilpailukykyisimpien maiden joukossa ei Kreikkaa näy: sen sijaan näitä maita ovat Suomen ohella esimerkiksi Ruotsi ja Sveitsi.

"Suomalaiset työskentelevät älykkäämmin"

Viisas pääsee vähemmällä, sillä täällä töitä paiskitaan jopa 500–700 tuntia vähemmän vuodessa kuin mitä keskivertokreikkalaiset uurastavat.

– Ei auta, jos teet paljon työtä, kun pitäisi tehdä fiksummin, Chaker toteaa.

Hän uskoo, että suomalaiset tekevät työtä älykkäämmin kuin monet muut kansat. Chaker näkee myös kulttuurin vaikuttavan asiaan.

Suomalaiset saavat Chakerilta kehuja rationaalisuudesta, mutta toisaalta hän varoittaa meitä hukkaamasta intuitiotamme järkiratkaisuihin luottaessamme.

Menestyksen ja tuotteliaisuuden avaimia ovat Chakerin mukaan myös innovaatiot ja kekseliäisyys. Tämäkin on Suomessa oivallettu, mutta lisää voisi vielä tehdä: Ruotsi ja Israel satsaavat uuden kehittämiseen toistaiseksi enemmän kuin Suomi.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja