Mainos

Suomen Greenpeace lopettaa

Suomen Greenpeace lopettaa toimintansa taloudellisten syiden vuoksi. Päätöksestä kertoi Suomen Greenpeace ry:n hallituksen puheenjohtaja Matti Wuori Helsingissä tänään. Toimisto suljetaan ensi kuussa, ja nykyinen henkilökunta irtisanotaan. Jäsenpalvelusta ja varainhankinnasta vastaa jatkossa kansainvälinen Greenpeace.

-Ne jotka ovat toivoneet, että Suomen Greenpeace saadaan pois kartalta, voivat olla tyytyväisiä, mutta metsäteollisuuden ja Suomen ympäristön kannalta on se on Pyrrhoksen voitto, Wuori luonnehti.

Greenpeace ei aio vetäytyä Suomesta, vaan kampanjointia jatkaa kansainvälinen Greenpeace. Näin vakuutti järjestön kansainvälinen viestintäpäällikkö Jonathan Wootliff tiedotustilaisuudessa.

Suomen Greenpeace ei saavuttanut kahdeksan vuoden aikana Suomessa niin laajaa kannatusta, että siitä olisi tullut omavarainen yhdistys. Toiminnan jatkuminen olisi Wuoren mukaan edellyttänyt kansainvälisen Greenpeacen taloudellisen tuen jatkumista. Kansainvälinen Greenpeace ei aio tukea varakkaissa maissa toimivia kansallisia yhdistyksiä, vaan se haluaa keskittää voimavaroja kampanjatoimintaan.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.