Mainos

Suomeen uusi luottoluokitusyhtiö

Finnvera, Garantia ja Suomen Asiakastieto perustivat tänään uuden luottoluokituksia tekevän yhtiön.

Uuden yhtiön tarkoituksena on palvella sijoittajia ja kotimaisia yrityksiä muun muassa tuottamalla luottokelpoisuusluokituksia. Se aloittaa toimintansa kesään mennessä.
Kukin perustajaosakkaista omistaa kolmanneksen luokitusyhtiöstä. Niiden tavoitteena on laajentaa osakaspohjaa vielä muutamalla osakkaalla. Yhtiön liikevaihdon odotetaan alkuvuosina nousevan muutaman miljoonan markan tasolle.

Toistaiseksi nimetön luokitusyhtiö ryhtyy luokittelemaan mm. suomalaisia yhteisöjä, joukkovelkakirjaemissioita ja muita emissiota. Yhtiö tarjoaa reittauksia myös Suomen Pankin keskuspankkirahoituksessa vakuutena käytettäville suomalaisille arvopapereille.

-Uuden yhtiön tuotteille uskotaan löytyvän kysyntää, sillä euron myötä yrityslainamarkkinat kansainvälistyvät ja lähivuosina yhä kasvava osa yritysten velkarahoituksesta hoidetaan suoraan pääomamarkkinoiden kautta, totesi Finnveran toimitusjohtaja Markku Mäkinen.
Finnvera on riskirahoituspalveluja tarjoava erityisrahoitusyhtiö. Garantia on eläkevakuutuslaitosten omistama takauksiin erikoistunut vahinkovakuutusyhtiö. Asiakastieto on elinkeinoelämän omistama luottotietoyritys.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.