Suomalaisvalmentaja joutui kuoleman porteille – "Elvytys kesti kaikkiaan 48 minuuttia"

6:31
Video: Katso Tulosruudun juttu Jyrki Aholan tarinasta.

Viime kaudella vielä jalkapallon Veikkausliigassa AC Oulun päävalmentajana työskennellyt, ja seuran liigakartalle nostanut Jyrki Ahola, koki hirvittäviä kauhunhetkiä talvella kotikonnuillaan Riihimäen jalkapallohallissa, kun hänen sydämensä pysähtyi ennen harjoituksien alkua. Ahola puhuu nyt ensimmäistä kertaa tapahtuneesta julkisesti.

Yllä olevalla videolla Jyrki Ahola kertoo karmeasta kokemuksestaan.

Aiemmin tulisieluisuudestaan ja äkkipikaisuudestaan tunnettu riihimäkeläinen asettaa sanansa nyt rauhallisesti ja tarkasti. Hän ehti sairauslomansa aikana ajatella asioita laidasta laitaan. Ahola kävi konkreettisesti kuoleman porteilla – ja portit olivat jo hetken auki.

50-vuotias pitkän linjan jalkapallovalmentaja oli lähellä vetää kuluvan vuoden tammikuussa viimeisen henkäyksensä, kun hänen sydämensä pysähtyi. Lopulta, kuin ihmeen kaupalla, 48 minuutin elvyttämisen jälkeen Aholan sydän saatiin viimeisellä yrityksellä käynnistettyä. Pitkään nukutuksessa olleen Aholan tilanne oli vielä sairaalassakin äärimmäisen kriittinen.

– Olin aloittelemassa meidän edustusjoukkueen harjoituksia. Sitten kävi niin, että putosin maahan. Sen jälkeen kolme viikkoa on sellaista, että en muista mitään, Ahola sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

Katso Jyrki Aholan koko haastattelu alalaidan videolta.

5:13

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja