Suomalaistähdet paljastavat suosikkilomakohteensa

Kysyimme Suomen eturivin julkkiksilta, kuinka he rentoutuvat kesällä. Samalla tähdet paljastivat kotipaikkakuntansa parhaat lomakohteet.

Kokki Teresa Välimäki, laulaja Sara Aalto ja vaatesuunnittelija Mert Otsamo viettävät kesän kotimaassa. Tähdet paljastivat AVAlle lempikohteensa kotipaikkakunnaltaan.

Uuden levyn julkaissut Sara Aalto lomailee keikkakiireiden jälkeen heinäkuussa, jolloin laulaja toivoo tutustuvansa kunnolla uusiin kotikulmiinsa Helsingin keskustassa. Kerran kesässä Aalto suuntaa myös perheensä mökille, jossa tähti rentoutuu täydellisesti.

– Mökkimme on niin korvessa, että se erottuu tosi paljon arjesta. On siistiä, miten hiljaista ja rauhallista siellä on, Aalto sanoo.

Laulajan mielestä paras tapa rentoutua on avata kirja. Silloin työkiireet unohtuvat täydellisesti.

– Tykkään erityisesti elämänkerroista. Viimeaikoina olen lukenut Walt Disneyn elämänkerran sekä Pohjois-Koreaan liittyvää kirjallisuutta. Tykkään tarinoista, jotka ovat totta, Aalto sanoo.

Oulunsalosta kotoisin oleva Aalto suosittelee lomalaisia tutustumaan Ouluun, joka on laulajan mukaan todellinen kesäkaupunki.

– Oulun tori on ihana paikka. Siellä on paljon terasseja ja siellä tapahtuu aina, Aalto sanoo.

Lähde Porkkalanniemeen

Kokki Teresa Välimäki vaihtaa vapaalle juhannuksen jälkeen, mutta varsinaisia lomasuunnitelmia Välimäki ei ole vielä tehnyt.

– Arkena kotona olemisesta ei ehdi niin nauttia, joten on ihan hauska lomailla kotonakin. Mahdollisesti teemme jotain ex tempore -reissuja, Välimäki sanoo.

Välimäki suosittelee muitakin lomalaisia katsastamaan lähialueiden mahdollisuuksia, kuten tiloja, jotka harjoittavat suoramyyntiä.

– Kannattaa käydä maatilaputiikeissa, josta saa lähiruokaa ja tuoreita kasviksia.

Kirkkonummelta kotoisin oleva Välimäki suosittelee lomalaisia tutustumaan myös kotipaikkakuntansa Porkkalanniemeen.

– Siellä on upeita rantoja. Kirkkonummen järvetkin ovat ihania.

Kesällä on lupa ottaa astetta rennommin. Välimäki rentoutuu juoksemalla, mutta korostaa myös elämästä nauttimisen tärkeyttä.

– Syökää hyvin ja ottakaa lasillinen kuohuvaa silloin tällöin. Se on paras tapa juhlistaa kesäpäivää, Välimäki sanoo.

Piknikille Ainolan puistoon

Vaatesuunnittelija Mert Otsamo rentoutuu kesällä parhaiten ystäviensä seurassa. Otsamo keskittyy kesäaikana työskentelemään yöaikaan, jolloin aikaa jää myös lämpimistä öistä nauttimiseen sekä terassilla ja piknikillä istumiseen.

Oulusta kotoisin oleva Otsamo suosittelee lomalaisille tutustumista kotipaikkakuntansa Ainolan puistoon, jossa sijaitsee myös Pohjois-Pohjanmaan museo.

– Kyseessä on äärettömän kaunis iso puistoalue, jossa ihmiset käyvät piknikillä ja lapset leikkivät. Alueella on pieniä puroja, mikä tuo paikkaan luonnonläheisyyttä. Kaikki ovat siellä niin onnellisia, Otsamo suitsuttaa.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuvat: Katri Koskinen

Lue myös:

    Uusimmat