Suomalaispari hotellihuoneryöstön kohteena − henkilökunta juonessa mukana?

Kanariansaarten suurin saari Teneriffa on suomalaisten suosittu lomakohde. Sorjo Dahlin muistot kahdesta Teneriffan-lomasta ovat kaikkea muuta kuin mairittelevat.

Sorjo Dahlin ensimmäinen Teneriffan-matka ajoittuu parinkymmenen vuoden taakse. Dahl vaimoineen suuntasi ystäväpariskunnan kanssa saaren länsirannikolla, kalliovuorten kupeessa sijaitsevaan Los Gigantesin lomakylään.

Oudonomainen aavistus siitä, ettei kaikki ole kunnossa, iski jo hotelliin sisään kirjautuessa. Toinen huoneista ei ollut vielä valmis uusia asukkaita varten.

− Kun pääsimme lopulta sisälle huoneeseen, pyysin tuttaviamme viereisestä huoneistosta tulokonjakeille, Dahl kertaa.

Kului korkeintaan 15 minuuttia matkalaisten juhlistaessa aurinkoloman alkua. Sinä aikana naapurihuoneessa kävi kutsumattomia vieraita.

Tehokas ryöstö

Omaan huoneistoonsa palatessa Dahlien ystäväpariskuntaa odotti järkyttävä näky. Kaikki rahanarvoinen oli kadonnut sen sileän tien: passit, lääkkeet, runsaat lentokenttäostokset sekä huomattava määrä rahaa.

Ovessa ei ollut minkäänlaisia murtojälkiä. Vorot olivat mitä luultavimmin päässeet sisään avaimella.

− Ovellamme kävi hölkkääjä soittamassa ovikelloa. Hän sanoi erehtyneensä, tulleensa väärään paikkaan. Nyt tajuan, että hän kävi varmistamassa tilanteen, Sorjo Dahl sanoo.

Seurue on yhä pettynyt siihen, miten hotellin henkilökunta suhtautui tapahtuneeseen. Tämä herätti osaltaan myös epäilyt.

− He eivät todellakaan hätkähtäneet ryöstöä tai ottaneet siihen kantaa. He hyvittivät ainoastaan yhden aterian. Olen melko varma, että henkilökunta oli juonessa mukana.

Loma pilalla

Viikon mittaisesta lomamatkasta tuhrautui kolme päivä asioiden selvittelyyn. Yksi päivä hupeni pelkästään rikosilmoituksen tekoon. Uudet passit piti noutaa suurlähetystöstä.

− Siinä oli hikiset päivät paikallisella poliisiasemalla, kun yritimme selvittää asiaa englannin kielellä.

Suurimmaksi ongelmaksi muodostui ystäväpariskunnan lääkitys. Paikallinen lääkäri totesi, ettei vastaavia lääkkeitä ole saarella tarjolla.

− Lopulta ystäviemme poika hommasi Suomesta lääkityksen lentokoneeseen, ja menimme sitten hakemaan ne lentoasemalta, Dahl huokaa.

Toisen kerran Teneriffalle

Epäonnistuneesta lomasta huolimatta Dahlin pariskunta päätti lähteä kymmenisen vuotta sitten uudemman kerran Teneriffalle. Tällä kertaa matkaseuraksi lupautui toinen ystäväpariskunta, ja kohteeksi valikoitui vilkas turistikylä Playa de las Américas.

Eräänä lomailtana kello kävi yhdeksää, kun matkalaiset lähtivät ruokailun päätteeksi kävelylle.

− Kadun toisella puolella oli näyttävän näköinen hotelli, jota päätimme mennä katsomaan lähempää, Dahl kertoo.

Ryöstäjät ilmestyivät tyhjästä

Ympäristö oli illan tullen hiljainen. Pariskunnat etenivät puistomaista kävelytietä kohti hotellia.

Puolimatkassa hotellien välillä takaa kuului yhtäkkiä juoksuaskelia. Kaksi nuorta miestä pyyhälsi vauhdilla ohi.

− Toinen heistä kiskaisi tuttavapariskuntamme rouvalta laukun olkapäältä. Siinä oli markka-aikaan noin 500 markkaa käteistä.

− Yritimme juosta perään, mutta kaikki tapahtui nopeasti. He olivat olleet kyttäämässä ja tulivat varmaan puskan takaa.

Fyysisiä vammoja välikohtauksesta ei jäänyt. Lomamieltä ryöstö ei silti ollut omiaan kohottamaan.

− Kaikki ryöstöt ovat käyneet tuttavapariskunnille, ei ikinä meille, mutta ikävää se on silti, Dahl pahoittelee.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja