Suomalaismaalivahti Niki Mäenpään Venezia nousi Serie A:han uskomattomasti: Ratkaisumaali lisäajalla, vaikka joukkue pelasi kahden miehen vajaalla lähes puoli tuntia

Italian jalkapallon Serie A:n kolmas nousijajoukkue on selvillä, kun Venezian ja Cittadellan välinen nousukarsintojen 2. osaottelu päättyi myöhään torstai-iltana 1–1. Venezia oli voittanut 1. osaottelun 1–0, joten joukkue varmisti nousun ensi kaudeksi pääsarja Serie A:han yhteismaalein 2–1.

Venezian maalivahtina ottelussa oli Niki Mäenpää, joka joutui antautumaan kertaalleen, kun Federico Proia vei Cittadellan johtoon 25. minuutilla.

Venezia pelasi ottelussa 55 minuuttia yhden pelaajan vajaalla, kun Pasquale Mazzocchi sai punaisen kortin. Ottelun 69. minuutilla punaista katseli Venezian Mattia Aramu, joten kotijoukkue joutui kahden miehen alivoimalle lähes puoleksi tunniksi. Siitäkin huolimatta Venezia onnistui sinetöimään nousunsa tasoittamalla ottelun 1–1:een lisäajan kolmannella minuutilla, maalintekijänä Riccardo Bocalon.

Venezian lisäksi Serie A:han nousivat myös Empoli ja Salernitana.

Mäenpää siirtyi kesken kauden Veneziaan ja pelasi kauden 11 viimeistä ottelua. Talvella Veneziaan siirtynyt toinen suomalaispelaaja Lauri Ala-Myllymäki ei päässyt kentälle yhdessäkään ottelussa.