Suomalaiskeksintö vähentää sipsien akryyliamidipitoisuutta

Suomalaisella keksinnöllä on onnistuttu vähentämään paistettujen peruna- ja viljatuotteiden akryyliamidipitoisuutta.


Syöpäriskiä lisäävän akryyliamidin määrä saadaan suomalaistuotteella vähenemään mm. perunalastuissa. Helsingin yliopiston elintarviketeknologian laitoksella kehitetty tuote perustuu erääseen flavonoidiin, jonka avulla akryyliamidin määrä saadaan jopa puolittumaan.

Ruotsalaistutkimus kertoi viime keväänä että paistetut ja friteeratut peruna- ja viljatuotteet lisäävät runsaasti syötynä riskiä sairastua syöpään.

Pelko akryyliamidista on saanut muun muassa yhdysvaltalaisen elintarviketeollisuuden kiinnostumaan suomalaisesta keksinnöstä

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat