Mainos

Suomalaiskeksintö vähentää sipsien akryyliamidipitoisuutta

Suomalaisella keksinnöllä on onnistuttu vähentämään paistettujen peruna- ja viljatuotteiden akryyliamidipitoisuutta.


Syöpäriskiä lisäävän akryyliamidin määrä saadaan suomalaistuotteella vähenemään mm. perunalastuissa. Helsingin yliopiston elintarviketeknologian laitoksella kehitetty tuote perustuu erääseen flavonoidiin, jonka avulla akryyliamidin määrä saadaan jopa puolittumaan.

Ruotsalaistutkimus kertoi viime keväänä että paistetut ja friteeratut peruna- ja viljatuotteet lisäävät runsaasti syötynä riskiä sairastua syöpään.

Pelko akryyliamidista on saanut muun muassa yhdysvaltalaisen elintarviketeollisuuden kiinnostumaan suomalaisesta keksinnöstä

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.