Suomalaisfaneille myyty 188 lippua Pietarin puolivälieräotteluun – kannattajayhdistys vetoaa noudattamaan koronaohjeita

Huuhkajien putoamisesta huolimatta jalkapallon EM-kisojen katsomoissa nähdään vielä suomalaisväriä. Suomen maajoukkueen kannattajien (SMJK) mukaan Pietarissa perjantaina pelattavaan puolivälieräotteluun Espanjan ja Sveitsin välillä on myyty kaikkiaan 188 lippua suomalaisille.

Faniyhdistys ei ole järjestänyt matkoja otteluun. SMJK korostaa julkaisemassaa tiedotteessa, että otteluun matkustavat ihmiset noudattaisivat viranomaisten koronaohjeita huolellisesti. 

Ohjeisiin kuuluvat muun muassa asianmukaisten testien ja karanteenien noudattaminen sekä ennen matkaa että sen jälkeen. Lisäksi ihmisiä kehotetaan ottamaan selvää kuljetusyhtiön käytännöistä sekä varaamaan testiajan Finentry-palvelun kautta.

Ohjeet tulevat tarpeeseen, sillä Pietarista palanneilla suomalaisilla kisaturisteilla on todettu jo lähes 400 koronavirustartuntaa.

THL kertoi perjantaina, että alustavat EM-kisojen aikana Venäjän rajalla testatut koronavirusnäytteet on todettu herkemmin tarttuvaksi deltamuunnokseksi.

THL:n johtavan asiantuntijan Carita Savolainen-Kopran mukaan tulos oli oletettu.

–  Tiedossa oli, että Pietarin alueella yli 90 prosenttia näytteistä on deltavarianttia. En ihmettele yhtään, että ensimmäiseen otokseen sattuneet ovat sitä olleet.

Suomessa muunnos tavattiin ensimmäisen kerran maaliskuussa 2021 matkustamiseen liittyvissä tapauksissa.

Lue myös:

    Uusimmat